Elhunyt Oszlánszki László

2021.06.24.

Hatvanegy éves korában, hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt Oszlánszki László. Temetése 2021. június 26-án, 10 órakor lesz az apagyi temetőben.

Oszlánszki László 1959. december 4-én született Nyíregyházán, de egész életében Apagyon élt és tevékenykedett. 1981-ben alapító tagja volt az Apagyi Asztalitenisz Sportegyesületnek, amelynek mind a mai napig szakosztályvezetője is volt. Emellett a szomszéd községben, Nyírtéten is ő alapozta meg az asztaliteniszt. A riválisok, nagyobb asztalitenisz-egyesületek a ranglistás versenyeken is odafigyeltek az ő kezei alatt nevelkedett játékosokra, csapatokra, valamint számtalan országos diákolimpiai bajnok, érmes és pontszerző játékost adott a sportágnak. A legeredményesebb falusi együttest tudhatta magáénak, több éven keresztül meghatározó
szerepe volt a csapatnak az NB I-ben, és egyszer még az Extraligába jutásért is megküzdhettek. E tekintetben is egyedülálló, amit létrehozott.

Ő maga autodidakta módon tanult meg játszani, nem tanította senki. Egy miskolci verseny során látta meg a játék alapjait, és itt találkozott először a pörgetéssel is. Ennek ellenére követendő példa, amit fel tudott mutatni élete során. Apagyot az országos asztalitenisz-térképére helyezte eredményességével. Játszhatott volna magasabb szinten, de mindig másokat, főleg a fiatalokat helyezte előtérbe, ezért fő feladatának az utánpótlás-nevelést tekintette. Sok tehetség került ki kezei alól, valamint rengeteg versenyt szervezett és bonyolított le a községben, ahová nemcsak Apagyról és környékéről, de más városokból és külföldről is érkeztek játékosok. A legemlékezetesebb versenyek között említhetjük a szakosztály 25 éves évfordulójára szervezett 25 órás versenyt, valamint a Szabados-OK Kupákat.

Családján kívül gyászolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Asztalitenisz Szövetség, valamint a sok-sok pingpongos ismerős is. Mindenkinek hiányozni fog. Nyugodjon békében. Emlékét őrizzük.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram