Elhunyt Ormainé Komlódi Etelka

2022.12.14.

Életének 92. évében elhunyt Ormainé Komlódi Etelka, a Statisztika egykori versenyzője, dr. Ormai László felesége, jelentős sikerekben méltó társa és támasza.

Eci néni sok-sok évvel ezelőtt a statisztikai hivatalban dolgozott, Laci bácsi is ott ténykedett. Amikor elkezdődött a pingpongőrület a hivatalban, összetalálkozott kettejük útja.

A keze alatt dolgozó asztaliteniszezőknek nemcsak edzőjük volt, hanem anyaként kezelte a játékosokat. A látszat sokszor csal. Aki azt hiszi, hogy az elmúlt ötven-hatvan év maga volt a tökéletesség, az téved. A Statisztikában is akadt konfliktus bőven, de semmi sem tépázta meg a társaság becsületét, amiben óriási szerepe volt Eci néninek.

Mert sohasem akart uralkodni, nem a saját érdekeit tartotta szem előtt. Mindig előbbre helyezte a klub érdekeit. Elfogadta, sőt, támogatta Laci bácsi összes, először talán képtelennek tűnő ötletét.

„Sok-sok sportolónkat már kora gyermekkoruk óta neveltük az életre, a sport szeretetére – mondta egy korábban készült interjúban Ormai László.Sokuknak az egész életét végigkövettük, részt vettünk tanúként az esküvőjükön, keresztszüleik lettünk gyermekeiknek, akiknek nem egyszer a ballagásukon is ott voltunk.  A legjobb felállás az, ha a csapatnak van férfi és női edzője is, a feleségemmel együtt ezt a Statisztikában jól meg is oldottuk. Én képviseltem a szigort, én voltam a korbácsos ember, ő meg a simogató anyuka. Amit velem nem tudtak megbeszélni a játékosaim a magánéletükről, arra ott volt ő. Ez volt a munkamegosztás, ketten csináltunk mindent a csapat körül.”

Komlódi Etelkát az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a férjével együtt Becsületrenddel tüntette ki munkásságáért.

Nyugodj békében, Eci néni. 🖤

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram