Elhunyt Illés Ernő

2022.01.17.

Életének 83. évében elhunyt Illés Ernő, a magyar asztalitenisz egyik legnagyobb mecénása. Szórádi Andrea írásával emlékezünk rá.

Húsz évvel ezelőtt egy ifi Eb-re készültem, amikor egy nem várt esemény történt. Szerencsére segítségemre sietett egy kedves, barátságos tekintetű ember: Ő volt Illés Ernő. Kiderült, hogy nagy rajongója a pingpongnak, ezért meséltem neki a BVSC asztalitenisz-szakosztály családias életéről, a Molnár János Emlékversenyről, s néhány hónappal később már a szakosztály szponzora volt.

Különleges személyisége nemcsak az anyagi támogatásokban mutatkozott meg, bátran fordulhatott hozzá mindenki a családi, lelki problémájával is. Molnár Krisztiánt fiaként szerette, a bajban mindig mellette állt. Az elmúlt két évtized során a magyar asztalitenisz-társadalom egyik nélkülözhetetlen alakjává vált. Általa kapott szárnyakat a Celldömölk, melynek során éveken át a legjobb hazai műhelyként nyerte a kupákat. Szerepet vállalt a WINK létrehozásában, Illés Ernő nevét fémjelzik a Szombathelyen évről évre megrendezett Vörsas Kupa versenyei is, támogatta minden létező formában a Győrben elkezdődött jövőképet is. Számtalan más sportágat is segített, gyermeknapokon pedig a cége által gyártott játékok sokaságával örvendeztette meg a gyerekeket. Eddig jutott, sajnos az élet közbeszólt.

Személyében egy önzetlen, nagylelkű ember távozott, aki nemcsak éveket adott az élethez, hanem életet adott az évekhez! Köszönünk mindent, sohasem feledünk. 

Szórádi Andrea

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram