Elhunyt Gyulai László

2023.02.22.

Ötvennégy éves korában elhunyt Gyulai László, I. osztályú játékvezető. Temetése február 24-én, 13 órakor lesz a nyírtéti temetőben.

Gyulai László 1968. november 22-én született Sátoraljaújhelyen. Kapcsolata az asztalitenisszel akkor kezdődött, amikor beindult a pingpongélet Nyírtéten. Hobbiszinten szeretett játszani, de nagy élvezettel volt csupán csak szemlélője a csapat edzéseinek, mérkőzéseinek és versenyeinek. Olyannyira megkedvelte a sportágat és a közösséget, hogy kisfiát is elvitte edzésekre. Fiát 100%-ig támogatta, hogy minél magasabb szintre kerüljön, hogy nem csak a helyi, hanem a szomszéd község foglalkozásaira is átvitte. Innentől nem csak a nyírtéti, de az apagyi meccsekre és versenyekre is szívesen ellátogatott.

Mivel az apagyi csapat ekkortájt a második legmagasabb osztályban szerepelt az NB I-ben, jött az ötlet, hogy elvégezné a játékvezetői tanfolyamot, hogy ezzel is segítsen barátain. Munkáját rendkívül jól végezte, amikor kellett, határozottan fellépett, nem csak a vendégek, hanem a hazai játékosokkal szemben is. Soha nem volt részrehajló. Neki ez egy kettő az egyben érzés volt, hisz amellett, hogy dolgozott, gyönyörködhetett a szép labdamenetekben. Jó teljesítménye nem volt hiábavaló, hisz később nem csak Apagyon, hanem vezetett a Nyírbátori ASE és a DAK-DEAC csapatainak is meccseket.

Nagyon jó rálátása volt az asztaliteniszre, a nyírtéti és apagyi fiatalokat ellátta jó tanácsokkal az edzéseken és versenyeken. Szeretett főzni, nagyon finom ételekkel kényeztette el barátait. Rendkívül sok eseményen ízlelhettük meg főztjeit, mint például a nyírtéti Szmolka Csaba Emlékversenyek, az apagyi szakosztály 25/30 éves évfordulójára szervezett 25/30 órás versenyeken, valamint sok más egyéb rendezvényen (edzőtáborok, nemzetközi összetartások, barátságos mérkőzések stb.).

Családján kívül gyászolja, a KSE Nyírtét és az Apagy SE játékosai, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Asztalitenisz Szövetség, valamint a sok-sok pingpongos ismerős is. Mindenkinek hiányozni fog. Nyugodjon békében. Emlékét őrizzük.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram