Elhunyt Fischer Ferenc

2021.04.13.

Április 13-án koronavírus-fertőzés következtében 65 éves korában elhunyt Fischer Ferenc, korábbi ifjúsági válogatott asztaliteniszező, elismert edző.

Fischer Ferenc Miskolcon kezdte pályafutását, ahonnan 1972-ben került a Postáshoz. A fővárosi klubban Klampár Tiborral készült és jutott az ifjúsági válogatottságig.

Játékoskarrierjét befejezve edzőnek állt, a nyolcvanas évek közepétől tíz évig dolgozott a Postás férfiszakosztályánál, fontos szerepet játszva az aranyérmeket halmozó csapat felkészítésében és az eredményes utánpótlás-nevelő munkában.

Ezt követően 1994-ben Volper Lászlóval és Bánlaki Zsolttal Kuvaitba vezetett az útjuk, majd onnan két év múlva Katarba költözött. Az arab országban húsz évig edzősködött, öt évvel ezelőtt örömmel költözött haza feleségével, hisz itthon éltek a gyerekei és az unokái is.

Az utóbbi két évben a Budaörsi SC-nél dolgozott a fiatalokkal, illetve a klub női és férfi NB-s csapatainak játékosaival. Nagy szerepet játszott a női csapat 2020-as Final Four-győzelmében.

Bajnok a Budaörs
Fischer Ferenc (középen, kék-zöld mezben) a Budaörs 2020-as bajnoki címénél
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram