Elhalasztották az Európa-bajnokságot

2020.08.12.

A koronavírus-helyzetre való tekintettel az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a szeptemberre tervezett varsói Európa-bajnokság elhalasztásáról döntött.

Az utóbbi napokban Európa több részén is emelkedni kezdtek a COVID-19-hez köthető esetszámok, ráadásul számos országban utazási korlátozás, illetve karanténkötelezettség van érvényben, ezért az ETTU végrehajtó bizottsága jobbnak látta elhalasztani a lengyelországi kontinensviadalt, amelyet szeptember 15-20. között rendeztek volna meg.

„Az utóbbi hat hónapban nagy erőfeszítéseket tettünk az esemény előkészületei terén. Szeretnénk megköszönni Dariusz Szumachernek, a Lengyel Asztalitenisz-szövetség elnökének és a varsói szervezőknek, illetve partnereknek, hogy mindent megpróbáltak a verseny tető alá hozása érdekében” – nyilatkozta Ronald Kramer, az ETTU elnöke, hozzátéve, hogy a résztvevők biztonsága prioritás számukra, és nem lett volna sportszerű úgy megrendezni az Eb-t, hogy nem tud rajta részt venni az összes tagszövetség.

A lengyel szövetség csalódottan ugyan, de megértette és elfogadta a döntést, és továbbra is készen áll rá, hogy egy későbbi időpontban megrendezze az Európa-bajnokságot.

Hogy pontosan mikor pótolhatják az elhalasztott Eb-t, arról még nem született döntés. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram