Életigenlő könyv

2021.12.15.

Vörös Csaba A magyar asztalitenisz világbajnok anekdotái című könyvét többek között azzal a céllal írta, hogy mosolyt csaljon az olvasói számára, amire a mostani időkben különösen nagy szükség van.

Szerdán mutatták be a magyar asztaliteniszsport 73 világbajnoki címének a történetét feldolgozó kötetet, amelyben Vörös Csaba nem az egyes mérkőzések alakulását boncolgatta, hanem azok hátterét kívánta megvilágítani humoros formában.

„Eléggé nehéz világban élünk most, ki tudja, hány hullámát érjük még meg a járványnak, és pont ez volt az apropója annak, hogy egy szórakoztató, életigenlő könyvet írjak. Az ember bármikor leveheti a polcról, és kiszakadhat vele ebből a nyomasztó világból egy másik, mondhatni mesevilágba belekerülve” – beszélt a motivációjáról Vörös Csaba, aki szerint könyvének főszereplői szórakoztató figurák, egyben nagyon jó emberek voltak.

Természetesen nem maradhatott ki az alkotásból Jónyer István sem.

„Nagyon örülök, hogy elkészült ez a könyv, lesz az utókornak egy olvasmányos mű rólunk, remélem, tanulnak is belőle – mondta a négyszeres világbajnok legenda, majd a szövetségi kapitányukat méltatta. – Mi mindig magunkat adtuk, megmaradtunk egyszerű fiúknak, sosem voltunk nagyképűek. Mondjuk, ha azok lettünk volna, azt Berczik Zoli azonnal le is verte volna. Az ő keze alatt megtanultunk mindent, viselkedni, edzésekre pontosan járni, és a fiatalságnak megmutatni, hogy valószínűleg így néz ki egy jó sportoló.”

Takács János és Jónyer István

A könyvbemutatón részt vett a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, akinek elsőként a felelősség jutott eszébe Vörös Csaba alkotásáról.

„Büszke vagyok arra az örökségre, amit ez a könyv megpróbál összefoglalni és bemutatni – kezdte Nátrán Roland.Ez az örökség azt mutatja, hogy milyen felelősségük van a jelenlegi és a jövendő generációknak a tekintetben, hogy ezt az örökséget kell folytatniuk. Én abban bízom, hogy ez a könyv egy nyitánya annak a sorozatnak, amely mondjuk öt-tíz évenként az asztalitenisz történetéről íródik újabb és újabb sikerekről.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram