Ek-elődöntős a Budaörs

2021.05.08.

Az SH-ITB Budaörsi SC sima 3:0-s győzelmet aratott az osztrák TTC CarinthiaWinds Villach ellen a női Európa-kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe.

A budaörsiek nem panaszkodtak a negyeddöntő sorsolása után, ugyanis a csoportmásodikok közül talán a Villach tűnt a legkevésbé veszélyes ellenfélnek. Erre nem cáfolt rá a szombat délelőtti összecsapás.

Az alaphangot Lovas Petra adta meg a délvidéki származású Fenyvesi Anna legyőzésével, majd Surján Szabina a rutinos horvát játékost, Ivana Malobabicot verte meg szintén négy szettben. A győzelmet Póta Georgina biztosította be a mindössze 14 éves osztrák Kiara Segula elleni sikerével.

Mielőtt a Budaörsbe igazolt, Surján a Novi Sad csapatában játszott, így nem csoda, hogy sok sikert kívánt az újvidékieknek a Hodonín elleni negyeddöntős párharcuk előtt. Korábbi csapata 2:1-es hátrányból fordítva 3:2-re legyőzte a Natalia Partykával felálló cseh együttest, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi elődöntőben Budaörs–Novi Sad mérkőzést rendeznek.

A másik ágon a Madarász Dórát is a soraiban tudó Lille a szintén francia Saint-Denis-vel küzd majd meg a döntőbe jutásért.

EURÓPA-KUPA, NŐK, ÚJVIDÉK
NEGYEDDÖNTŐ
SH-ITB Budaörsi SC–TTC CarinthiaWinds Villach (osztrák) 3:0
Lovas Petra–Fenyvesi Anna 3:1 (5, –5, 4, 5)
Surján Szabina–Ivana Malobabic 3:1 (3, 9, –8, 9)
Póta Georgina–Kiara Segula 3:0 (5, 9 ,5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram