Ek-döntős a Budaörs

2023.02.19.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata hazai környezetben 3:2-re kikapott a cseh TT Moravsky Krumlovtól az Európa-kupa elődöntőjének visszavágóján, ám az idegenbeli 3:1-es győzelmének köszönhetően bejutott a sorozat fináléjába.

A budaörsiek tisztában voltak azzal, hogy a csehországi sikerük nem jelent automatikusan továbbjutást, és a hazai visszavágón ehhez tényleg meg kellett izzadniuk. Az első összecsapást Póta Georgina viszonylag simán megnyerte Lenka Harabaszová ellen, de a papírforma szerint ennek így is kellett történnie. A vendégek két orosz légiósától már jobban lehetett tartani, és előbb Valerija Scserbatih megverte Dari Helgát, majd Jekatyerina Csernyavszkaja döntő szettben legyőzte Fazekas Máriát, így rögtön meleg lett a helyzet.

Póta Georgina kulcsfontosságú mérkőzésen lépett asztalhoz, de ahogy a párharc során a korábbi három meccsén, úgy ezúttal is lehetett rá számítani, és 3:1-re felülmúlta Scserbatihot. Ezzel 2:2-re alakult a visszavágó, amivel biztossá vált a Budaörs továbbjutása, Dari Helga Harabaszovától elszenvedett veresége szerencsére már nem osztott, nem szorzott.

„Az első mérkőzésemen nem voltam túl boldog, mert nem éreztem a labdát, és nagyon sokszor kiszervált a cseh lány. A második meccsemen kicsit dühösebben álltam oda, tudtam, hogy fel kell szívnom magam. Örülök, hogy nagyon jó meccset játszottunk hazai közönség előtt, büszke vagyok a döntőbe jutásunkra, mert ez nagyon nagy eredmény” – nyilatkozta a csapat hőse, Póta Georgina.

A döntőben az olasz Cagliari és a francia Grand-Quevilly párharcának győztese lesz a Budaörs ellenfele, az első mérkőzésen a Cagliari 3:1-re nyert idegenben.

EURÓPA-KUPA, NŐK
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi SC–TT Moravsky Krumlov (cseh) 2:3
Póta Georgina–Harabaszová 3:0 (10, 6, 9)
Dari Helga–Scserbatih 0:3 (–10, –11, –8)
Fazekas Mária–Csernyavszkaja 2:3 (–10, 7, –10, 8, 2:6)
Póta–Scserbatih 3:1 (7, 5, –7, 7)
Dari–Harabaszová 1:3 (10, –9, –8, –6)
Továbbjutott: a Budaörsi SC, 5:4-es összesítéssel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram