Egyesben vége, vegyes párosban korántsem

2020.03.04.

Egyesben Majoros Bence, Szudi Ádám és Pergel Szandra is befejezte szereplését a Qatar Openen, utóbbi két játékosunk viszont vegyes párosban nyolcaddöntőbe jutott.

Kirill Gerasszimenkónak már lehet, hogy kezd kicsit elege lenni Szudi Ádámból, ugyanis két héten belül kétszer babrált ki vele a játékosunk. A budapesti World Tour-versenyen döntő szett 11:9-re nyert Szudi, most pedig 11:6 lett neki a hetedik játszma.

A főtáblára jutáshoz még a világranglista 147. helyén álló Hszü Csen-haót kellett volna megvernie. A kínai az előző fordulóban egy honfitársát, a selejtezőnek második kiemeltként nekivágó Csao Ce-haót győzte le 4:1-re, és Szudi ellen is ilyen arányban nyert. Az első játszma nagy csatában 13:11 lett ide, utána viszont a kínai akarata érvényesült.

Majoros Bence 2:1-es szettelőnyben volt Álvaro Roblesszel szemben, ám ekkor valami megtört, és a bal kezes spanyol meglehetősen simán fordított.

Pergel Szandra jól kezdett Karin Adámková ellen, de a megnyert első szettet követően a következő hármat elvesztette. Ezután egy 13:11-es játszmával még meccsben maradt, ám a 25 éves cseh a hatodik szettben lezárta a meccset.

Nem örültünk neki, de talán fontosabb, hogy Pergel vegyes párosban sikerrel vette a selejtezőt. Szudival könnyedén intézték el indiai ellenfeleiket, a nyolcaddöntőben pedig a francia Flore, Gasnier duóval találkoznak.

2020 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, QATAR OPEN, DOHA
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

Majoros Bence–Robles (spanyol) 2:4 (8, –9, 7, –3, –6, –3)
Szudi Ádám–Gerasszimenko (kazah) 4:3 (3, –4, –8, 4, –1, 6, 6)
3. FORDULÓ
Szudi–Hszü Csen-hao (kínai) 1:4 (11, –7, –7, –7, –5)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

Pergel Szandra–Adámková (cseh) 2:4 (7, –7, –9, –7, 11, –8)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
Szudi, Pergel–Desai, Mukherjee (indiai) 3:0 (2, 8, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram