Egyesben nem, párosban igen

2018.11.07.

Ha röviden akarjuk összefoglalni a magyarok szerdai szereplését a linzi World Tour-tornán, azt írhatjuk, hogy egyesben semmi sem sikerült, párosban minden.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyes selejtezőjében még versenyben lévő három honfitársunkból csak Póta Georgina lépett asztalhoz esélyesként, és az ukrán Marharita Peszocka ellen ő sem mehetett biztosra. Már csak azért sem, mert az ukrán védő idén Eb-döntőt vívott, és most is mentek róla vissza a labdák, 4:0-ra nyert Póta ellen. Más kérdés, hogy mind a négy szett 11:9 lett oda...

Pergel Szandra a tavalyi egyéni világbajnokságon legyőzte Petrissa Solját 4:1-re, ezzel együtt nem meglepetés, hogy most a német játékos győzött ilyen arányban. Szudi Ádámot szintén nem érheti szemrehányás amiatt, hogy elvérzett a kínai Csou Jüvel szemben.

Egyesben így nincs magyar a főtáblákon, párosban viszont eddig hibátlanok a mieink. A selejtezőből a Póta Georgina, Matilda Ekholm, a Madarász Dóra, Pergel Szandra, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a Szudi, Pergel duó is a főtáblára jutott.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR PLATINUM LIEBHERR AUSTRIAN OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Szudi Ádám–Csou Jü (kínai) 0:4 (–12, –8, –4, –3)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Friedrich, Levenko (osztrák) 3:0 (6, 2, 8)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Pergel Szandra–Petrissa Solja (német) 1:4 (–7, –5, –2, 6, –5)
Póta Georgina–Peszocka (ukrán) 0:4 (–9, –9, –9, –9)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Diendorfer, Kellermann (osztrák) 3:0 (3, 2, 2)
Madarász Dóra, Pergel–Bergström, Mischek (svéd, osztrák) 3:1 (9, –4, 9, 3)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
Szudi, Pergel–Mladenovic, Ni Xia Lian (luxemburgi) 3:2 (8, –10, 3, –7, 11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram