Egyesben elfogytunk

2020.02.20.

Madarász Dóra és Majoros Bence is kiesett a legjobb 32 között, így egyesben már nincs versenyben magyar játékos a Hungarian Openen.

A selejtezőt egyik magyar sem vett sikerrel, így a főtáblán csak a kiemeltként induló két játékosunk képviselte a hazai színeket. Elsőként közülük Madarász Dóra lépett asztalhoz csütörtök este, a holland Britt Eerland ellen. Női válogatottunk húzóembere jó formában érezte magát a torna előtt, ám előbb vegyes párosban, majd női párosban, most pedig egyesben is elvesztette az első meccsét. Eerland ellen ráadásul nagyon nem ment neki a játék, az első két szettben összesen hat pontot szerzett, és utána sem tudta megszorítani ellenfelét. Ez egyben azt is jelenti, hogy az idei budapesti World Tour-viadalt a magyar hölgyek győzelem nélkül zárták, minden versenyszámot figyelembe véve.

A férfiak esti programjában egyszerre játszott két védő játékos, ám míg a szlovák színekben pingpongozó Wang Yang simán kikapott az első kiemelt Harimoto Tomokazutól, addig a mellettük lévő asztalon Majoros Bencének sajnos beletört a bicskája Panajotisz Joniszba. Pedig jól indult a mérkőzés, a magyar fiú megnyerte az első két játszmát. A harmadikban viszont alig fejtett ki ellenállást, és gyorsan elment a negyedik is. Az ötödik szettben ismét összeszedetten játszott, labdái voltak a 3:2-es előnyhöz, ám Jonisz bírta jobban a végjátékot. A hatodik játszmában ismét kinyílt az olló, és a görög lezárta a meccset.

„Ő egy Európa-klasszisnak mondható játékos – nyilatkozta a mérkőzés után Majoros Bence.Én nem az a típus vagyok, aki nagyon könnyedén, higgadtan meg tudja verni a védőket, de ezen a meccsen nagy lépést tettem a felé, hogy ilyen játékossá váljak. Az első két szettben frissebb voltam, nem követtem el ki nem kényszerített hibákat. Utána ő is belejött, sokkal több labdát tartott az asztalon, én közben fáradtam, ezáltal sokkal több munkával tudtam megnyerni egy-egy poént.”

A pénteki játéknapra így már csak az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros maradt versenyben a mieink közül, a férfi párosok negyeddöntőjében az indiai Sharath Kamal Achanta és Sathiyan Gnanasekaran lesz az ellenfelük, a kiírás szerint 11:10-től.

2020 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Majoros Bence–Jonisz (görög) 2:4 (8, 10, –2, –6, –12, –6)

NŐI EGYES
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Madarász Dóra–Eerland (holland) 0:4 (–3, –3, –7, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram