Egy szettre futotta a horvátok ellen

2021.09.28.

A férfiválogatottunk 3:0-ra kikapott a horvátoktól a kolozsvári csapat Európa-bajnokság nyitó napján.

A horvátok az első kalapból kerültek ebbe a kvartettbe, tehát papíron az övék a csoport legerősebb válogatottja. Tudták ezt persze a mieink is, de teher nélkül az asztalhoz állva megpróbáltak a meglepetés erejével bírni.

Az első találkozón ebből vajmi kevés valósult meg, Andrej Gacina gyorsabb, erőteljesebb, pontosabb játékkal 3:0-ra verte meg Szudi Ádámot.

A Tomislav Pucar–Majoros Bence mérkőzés sokkal jobban indult, tokiói olimpikonunk elvitte az első játszmát, ám utána hasonlóan sima lett a vége, Pucar 3:1-re fordított.

A harmadik helyre beírt Ecseki Nándor az első szettben még tartotta a lépést Frane Kojiccsal, ám aztán ezen a mérkőzésen is fokozatosan nyílt az olló a két játékos között, így a horvátok sajnos különösebb nehézség nélkül nyertek. A 3:0-s végeredmény ezúttal tükrözi a játék képét.

A magyar csapat szerdán a csehekkel, csütörtökön az olaszokkal találkozik. A csoportokból csak az első helyezettek jutnak tovább.

A női válogatottunk szerdán kezdi meg a szereplését, szintén Horvátország ellen.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
FÉRFIAK
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Horvátország–Magyarország 3:0
Andrej Gacina–Szudi Ádám 3:0 (6, 5, 4)
Tomislav Pucar–Majoros Bence 3:1 (–5, 3, 9, 4)
Frane Kojic–Ecseki Nándor 3:0 (9, 6, 4)

Olaszország–Csehország 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram