Egy magyar elődöntő Metzben

2023.04.19.

Fazekas Lizett a legfiatalabbak között elődöntőt játszott a metzi nemzetközi utánpótlástornán, a többi korosztályban a nyolcaddöntőig jutottak a magyar fiatalok.

Fazekas Lizett az U11-eseknél a csoportban két szingapúrit simán legyőzött, a negyeddöntőben erőnyerő volt, az elődöntőben viszont kikapott a francia Albane Rochut-től. A két évvel idősebbek között két győzelemmel és egy vereséggel másodikként jutott tovább a csoportjából, majd a főtáblán ismét egy hazai kislány búcsúztatta.

Az U15-ösök között Nagy Rebeka kivételével minden magyar a főtáblára jutott. Pascui Nicoleta a 32 között esett ki, Dohoczki Nóra, Barcsai Sophie és Nagy Judit pedig egy körrel később, egyaránt ázsiai játékostól kikapva.

Az U17-es korcsoportban a Nagy testvérek és Tanács Nóra nem jutott tovább a csoportkörből, de Barcsai, Pascui, Dohoczki, Szosznyák Emma és Molnár Kendra személyében így is öt magyarnak szoríthattunk az egyenes kieséses szakaszban. Molnár jutott a legtovább közülük, a 32 között egy portugál verte meg.

A legidősebbek versenyében Tanácsnak nem sikerült továbbverekednie magát a csoportjából, míg Balogh Kíra és Szosznyák számára a legjobb 64 között ért véget a verseny. Molnárt a nyolcaddöntőben a későbbi győztes kínai Csin Jü-hszüan állította meg.

„A versenyen harmincöt nemzet sportolói indultak el – kezdte az értékelést Szily György, a serdülő leányválogatott edzője. – A világ jelenlegi pingpongnagyhatalmai közül egyedül Japán nem vett részt, így korábban nem látott erős mezőny gyűlt össze a serdülők és ifjúságiak versenyszámaiban. A serdülő gyerekek az egész verseny alatt kiválóan játszottak, nem egyszer náluknál erősebb ellenfelet győztek le.  A legjobb tizenhat közé az ázsiaiakon kívül csak a hazai franciák és lengyelek jutottak. Az ifjúságiaknál Molnár Kendra a nyolcaddöntőben kínai válogatottól kapott ki, addig viszont több hihetetlen győzelmet aratott. A selejtezőcsoportját úgy nyerte meg, hogy az előző évi Eb-döntős Natalia Bogdanowiczot is sikerült legyőznie, majd a főtáblán az osztrákok honosított játékosát múlta felül, aki hetvenhárom hellyel van előrébb a világranglistán. Ebben a számban két európai került a tizenhat közé Kendrán kívül, és itt is a kínaiak vittek mindent. Végezetül elmondható mind a serdülőkről, mind az ifikről, hogy régen látott kemény mezőnyben erőn felül teljesítettek.”

WTT YOUTH CONTENDER METZ 2023
U19 LÁNY EGYES
A 32 közé jutásért
Balogh Kíra–Li Szun Gun (dél-koreai) 0:3
Szosznyák Emma–Chen (amerikai) 2:3
A 16 közé jutásért
Molnár Kendra–Sterner (osztrák) 3:1
Nyolcaddöntő
Molnár–Csin Jü-hszüan (kínai) 0:3

U17 LÁNY EGYES
A 32 közé jutásért
Barcsai Sophie–Csang Ling-fej (kínai) 0:3
Szosznyák Emma–Sadikovic (luxemburgi) 1:3
Molnár Kendra–Munne (spanyol) 3:1
Pascui Nicoleta–Dzsong Je In (dél-koreai) 0:3
Dohoczki Nóra–Bled (francia) 1:3
A 16 közé jutásért
Molnár–Pinto (portugál) 1:3

U15 LÁNY EGYES
A 32 közé jutásért
Pascui–Jia (német) 3:0
A 16 közé jutásért
Dohoczki–Vaszilenko (ukrán) 3:1
Pascui–Erkebaeva (üzbég) 0:3
Barcsai–Morice (francia) 3:1
Nagy Judit–Precup (román) 3:0
Nyolcaddöntő
Dohoczki–Szun Szi-nan (kínai) 0:3
Barcsai–Erkebaeva 0:3
Nagy–Csang Ling-fej (kínai) 0:3

U13 LÁNY EGYES
Nyolcaddöntő
Fazekas Lizett–Morice (francia) 0:3

U11 LÁNY EGYES
Elődöntő
Fazekas–Rochut (francia) 2:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram