Egy győzelmen múlt a Budaörs BL-negyeddöntője

2021.11.07.

Az SH-ITB Budaörsi SC 3:2-re kikapott a francia Lille-től a női Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így csoportharmadikként lecsúszott a továbbjutásról.

A címvédő, hazai környezetben szereplő TTC Berlin mindhárom mérkőzését megnyerve a csoport élén végzett, és ahogy az várható volt, a továbbjutást jelentő második helyről a Budaörs–Lille mérkőzés döntött.

Póta Georgina péntek este két bravúros győzelmet aratott korábbi berlini csapattársai ellen, és a Lille elleni sorsdöntő párharcra átmentette jó formáját. Ismét megnyerte mindkét meccsét – egyaránt a hat pontig tartó döntő szettben –, ám a Berlin elleni találkozóhoz hasonlóan Fazekas Máriának és Dari Helgának ezúttal sem sikerült hozzáraknia azt az egy sikert, ami a győzelemhez kellett volna. A csupa légióssal kiálló francia csapatban a svéd Linda Bergström, a török Sibel Altinkaya és a szerb Andrea Todorovics is nyert egy mérkőzést.

A Budaörs ezzel harmadik lett a csoportjában, így lemaradt a BL-negyeddöntőről. A nemzetközi kupaszereplését azonban még folytathatja ebben az idényben, ugyanis átkerül az Európa-kupába, amelyben legutóbb (idén májusban) ezüstérmesként végzett.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
A-CSOPORT, BERLIN
SH-ITB Budaörsi SC–CP Lyssois Lille Métropole (francia) 2:3
Fazekas Mária–Linda Bergström 0:3 (–4, –5, –7)
Póta Georgina–Sibel Altinkaya 3:2 (9, –8, 10, –7, 6:5)
Dari Helga–Andrea Todorovics 1:3 (–5, 12, –11, –4)
Póta–Bergström 3:2 (–8, 10, 6, –8, 6:2)
Fazekas–Altinkaya 0:3 (–3, –2, –11)

TTC Berlin (német)–GDCS Juncal (portugál) 3:2

A PÉNTEKI EREDMÉNYEK
SH-ITB Budaörsi SC–GDCS Juncal 3:2
CP Lyssois Lille Métropole–TTC Berlin Eastside 2:3
SH-ITB Budaörsi SC–TTC Berlin Eastside 2:3
CP Lyssois Lille Métropole–GDCS Juncal 3:1

A csoport végeredménye: 1. Berlin 6 pont, 2. Lille 5, 3. Budaörs 4, 4. Juncal 3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram