Egy éremmel zártuk a szombathelyi versenyt

2018.11.11.

A serdülők között a legjobban szereplő magyarok sem jutottak a nyolcaddöntőnél tovább az ITTF World Junior Circuit szombathelyi versenyén, amelyet így egy éremmel zártak a mieink.

A serdülő fiúknál Huzsvár Erik és Ócsai Máté két szép győzelemmel verekedte be magát a legjobb 16 közé, ott viszont már ők is befejezték szereplésüket.

A lányoknál egy körrel korábban, a legjobb 32 között elbúcsúztak az utolsó, még versenyben lévő hazai fiatalok, Balogh Kíra, Tölgyes Dorottya és Adamik Csenge.

Párosban egy-egy egységünk maradt versenyben vasárnapra, a Fehér Balázs, Krebs Levente kettős és az Adamik, Tölgyes duó is a nyolcaddöntőben esett ki.

Az erős mezőnyt felvonultató szombathelyi seregszemlén így a magyar játékosok közül Harasztovich Fanni érte el a legjobb eredményt, ő az ifjúsági lány párosok között bronzérmes lett a német Laura Tiefenbrunner partnereként.

„Az ázsiaiak egyre több nemzetközi tornán indulnak el, Európába is egyre többször átjönnek, és sajnos lehet látni, hogy a végjátékban már többnyire csak ők vannak versenyben. Nagyon jó lenne, ha fel tudnánk venni velük a versenyt, de most szerintem az európai mezőny kicsit lemaradt az ázsiai mögött” – értékelt a serdülő lányválogatottat irányító Lindner Ádám, akinek szavaival nehéz lenne vitatkozni, hiszen a négy egyéni versenyszámban a 16 éremből 14-et az ázsiaiak szereztek meg, csak kettő jutott az európaiaknak.

2018 HUNGARIAN JUNIOR & CADET OPEN - ITTF PREMIUM CIRCUIT
SERDÜLŐ FIÚ EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Huzsvár Erik–Blanariu (román) 3:0
Krebs Levente–Sanchi (argentin) 0:3
Hőgye Dániel–Aguirre (kolumbiai) 3:2
Szántosi Dávid–Quek (szingapúri) 0:3
Ócsai Máté–Aivatidisz (görög) 3:2
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Huzsvár–Izumrudov (orosz) 3:2
Hőgye–Chirita (román) 1:3
Ócsai–Goldir (szlovák) 3:0
NYOLCADDÖNTŐ
Huzsvár–Li (tajvani) 1:3
Ócsai–Hollo (német) 0:3

SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Fehér Balázs, Krebs Levente–A. Zarehbin, K. Zarehbin (amerikai) 1:3

SERDÜLŐ LÁNY EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Adamik Csenge–Sztwiertnia (lengyel) 3:0
Volentics Anna–Voronyina (orosz) 0:3
Balogh Kíra–Rad (spanyol) 3:1
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Adamik–Pavade (francia) 0:3
Tölgyes Dorottya–Sinohara (japán) 1:3
Balogh–Zaharia (román) 1:3

SERDÜLŐ LÁNY PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Adamik, Tölgyes–Singeorzan, Zaharia (román) 1:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram