Egy-egy szettre futotta

2022.02.26.

Póta Georgina és Madarász Dóra sem jutott tovább az első fordulóból az Európai Top16 bajnokságon. Montreux-ben megejtették a 2023-as csapat Európa-bajnokság első szakaszának sorsolását.

A svájci Montreux-ben szombaton és vasárnap lebonyolítandó versenyen Póta az első helyen kiemelt Sofia Polcanovával került össze a nyolcaddöntőben. Az első szettet simán megnyerte, utána viszont az osztrák játékos átvette az irányítást, és 4:1-re fordított.

Hasonló forgatókönyv szerint zajlott Madarász Dóra mérkőzése. A tartalékjátékosként az ukrán Marharita Peszocka visszalépésével lehetőséget kapó magyar játékos a holland Britt Eerland ellen szintén 11:4-re nyerte meg a nyitó játszmát, ám ezt követően neki sem termett több babér. Eerlandnak ezzel sikerült a visszavágás, a tavalyi Európai Top16-on ugyanis épp Madarász búcsúztatta az első körben.

EURÓPA TOP16, MONTREUX
NŐK, NYOLCADDÖNTŐ

Póta Georgina–Polcanova (osztrák) 1:4 (4, –5, –7, –9, –9)
Madarász Dóra–Eerland (holland) 1:4 (4, –8, –10, –4, –8)

SORSOLTAK AZ EB-RE

Montreux-ben elkészítették a 2023-as malmői csapat Európa-bajnokság első szakaszának (gyakorlatilag selejtezőjének) a sorsolását. A női válogatottunk az A-jelű csoportok egyikébe, konkrétan az A1-es csoportba került a románok és a törökök társaságában. A második szakaszba (2023. szeptember 10–17.), azaz magára a malmői Eb-re kerüléshez a csoport első vagy második helyén kell végezni a két-két hazai, illetve idegenbeli mérkőzés után. A harmadik helyezettek a B-csoportok továbbjutóival küzdenek meg a még kiadó Eb-helyekért.

A magyar férfiválogatott a B5-ös csoportban kezdi meg a szereplését Svájccal és a C1 csoport (Litvánia, Ciprus, San Marino, Skócia, Málta, Örményország) harmadik helyezettjével.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram