Egy csoportban a BL-címvédővel

2021.07.26.

Elkészítették az európai kupák következő idényének a sorsolását, három magyar csapat kapott ellenfeleket.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata ismét a Bajnokok Ligájában teszi próbára magát, és az A-csoportba kerülve egy jó ismerőssel is találkozik majd, ugyanis a házigazda és nem mellesleg BL-címvédő TTC Berlinben játszik Surján Szabina, aki a nyáron épp a Budaörsből igazolt a német klubba. Ebben a csoportban található Madarász Dóra korábbi csapata, a francia Lille, valamint a portugál GDCS Do Juncal is.

A Budaörs mögött bajnoki ezüstérmesként záró Erdért – immár Madarásszal a soraiban – az Európa-kupa 1. szakaszában Horvátországba utazik, ahol a rendező STK Aquaestil Duga Resa mellett az orosz Kazannyal, a portugál Uniao Sebastianenséval, valamint a spanyol Linaresszel vagy a cseh Moravsky Krumlovval küzd meg a továbbjutásért.

A legutóbbi két szezonban még az Európa-kupában vitézkedő PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapata a jó eredményeinek köszönhetően idén már a Bajnokok Ligájában indulhat. A szomszédba lesz egy túrája, ugyanis az osztrák Wels (Szudi Ádám korábbi csapata) otthonában szerepel majd a német Neu-Ulmhoz és a belga Sokah Hobokenhez hasonlóan.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram