Eger is utánpótláscentrum lett

2016.12.03.

Immár Eger is regionális utánpótláscentrumként működik, a hevesi megyeszékhely egy száz kilométeres körzetnek lett a központja.

A dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok tavaly kapott helyet a Bem tábornok utcai épületegyüttesben, tizenkét asztalon lehet benne játszani.

„Éves szinten kétmillió forintot kapunk a Regionális Utánpótlás Centrumra, ezt az összeget a felszerelésekre, az utánpótlásedzőkre és az edzőpartnerekre költjük majd" – idézi a heol.hu (fotó: Lénárt Márton) Pálosi Balázst, az Egri Coop SC szakmai vezetőjét.

Dr. Paár Dávid, a MOATSZ sportigazgatója kifejtette egri látogatása során, mennyire fontos a vidéki bázisok megerősítése, ugyanis „az itteni munka az utánpótlás-nevelés alapja".

Magyarországon Eger mellett jelenleg Nyírbátor működik önálló regionális asztalitenisz-centrumként, Cegléd Szolnokkal és Kecskeméttel, Szekszárd pedig Tolnával alkot közös, összevont centrumot.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram