Edzőtábor erdélyi csapatokkal Debrecenben

2021.07.14.

2021. július 7. és július 11. között első alkalommal rendezett edzőtábort a Debreceni Asztalitenisz Klub öt erdélyi és egy szerbiai egyesület utánpótláskorú versenyzőinek és edzőinek részvételével.

Az alábbi öt erdélyi és egy vajdasági városból érkeztek a fiatal játékosok, akik közül többeket előkelő helyen jegyeznek már a korosztályos ranglistákon:

Marosvásárhely: 8 fő

Kézdivásárhely: 9 fő

Székelyudvarhely: 8 fő

Sepsiszentgyörgy: 8 fő

Nagykároly: 8 fő

Ada (Szerbia): 4 fő

A közel 50 játékossal, 16 asztalon, napi két edzéssel zajló edzőtábor kiváló alkalmat teremtett arra, hogy az elmúlt év versenyszegény időszakát követően játékosaink összemérhessék és fejlesszék tudásukat. Jó alkalom volt ez arra is, hogy a határon túli klubok edzőivel szakmai kérdéseket vitassunk meg, valamint kialakíthassuk a hosszú távú együttműködés folytatásának kereteit, ide értve például az egymás versenyein való indulást is.

Az edzőtábor illusztris vendéget üdvözölhetett, Jónyer István, négyszeres világbajnok, a Nemzet Sportolója személyében, akinek neve fémjelzi majd az utánpótlás-nevelésben zászlóshajó szerepet betölteni kívánó asztalitenisz-akadémiát is.

Bízunk benne, hogy ezzel városunk sok tehetséges játékossal járulhat majd hozzá a hazai asztalitenisz következő generációjához.

Debreceni Asztalitenisz Klub

Horovitz Tamás

         Elnök

Debrecen, 2021. július 13.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram