Eddig verjük a legutóbbi vb-k házigazdáit

2018.08.21.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) augusztus 21-én tartotta eddigi legfontosabb és legátfogóbb helyszíni ellenőrző szemléjét a 2019-es budapesti világbajnoksággal kapcsolatban. A szervezet képviselői több mint elégedettek voltak a tapasztaltakkal.

Az inspekción képviseltette magát a jövő évi világbajnokság szervezésében részt vevő minden fontosabb egység, szervezet. Jelen volt Kulcsár Krisztián is, aki elmondta, miért fontos a szerepe az ilyen tárgyalásokon.

„Az ilyen beszélgetéseken amiatt értékelődik fel a Magyar Olimpiai Bizottság és ezáltal az én szerepem, mert bizonyítani tudjuk, hogy ez az esemény nemcsak a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek fontos, hanem a magyar olimpiai mozgalomnak és a magyar kormánynak is – nyilatkozta a MOB elnöke. – Ilyenkor biztosítani tudjuk a nemzetközi szövetség vezetőit arról, hogy az a minőség, kontroll és figyelem meglesz az esemény mögött, amely nekik fontos."

Hogy miért volt kiemelkedő jelentőségű ez az esemény, azt Felegyi Gábor érzékeltette.

„Mondhatjuk, hogy ez volt az előkészületek legfontosabb két-három napja, hiszen az ITTF összes olyan partnere itt volt most nálunk, aki valamilyen módon érintett lesz a világbajnokság szervezésében, illetve a kivitelezési fázisban a működési órákban ők irányítják majd a munkát, ők szervezik a versenyt, a különböző sportprezentációs elemeket – mondta a MOATSZ főtitkára. – Ők vannak kapcsolatban a médiával, ők azok, akik a szállodák terén döntéseket hoznak és segítenek a magyar szövetségnek."

Az ITTF delegációját Steve Dainton, a szövetség vezérigazgatója vezette, rajta kívül még hatan érkeztek a küldöttség tagjaként.

„Nagyjából nyolc hónappal a világbajnokság előtt találkozhattunk a szervezőbizottsággal, megnézhettük a verseny helyszínét, a szállodákat, és minden felvetődő kérdést megvitathattunk – beszélt az inspekció céljáról az ausztrál sportvezető, aki nagyon jól érezte magát hazánkban. – Két nappal korábban érkeztünk, így tegnap kicsit lazíthattunk, ráadásul pont a magyar államalapítás ünnepébe csöppentünk bele, megcsodálhattuk a tűzijátékot is."

Az inspekción természetesen ott volt a MOATSZ elnöke is.

„Az előkészületek az utolsó stádiumba értek, most már az összes puzzle-nek össze kell állnia, és a világbajnokság képének legalább körvonalaiban ki kell rajzolódnia – mondta Nátrán Roland. Ez a mai alkalom azt a célt szolgálta, hogy ezeket a puzzle-darabokat és ezek kapcsolódását a szakértők végig tudják nézni. Az ITTF és a magyar szövetség szakértői azokon az ellenőrzőlistákon mentek végig, amelyeknek tökéletesen kell majd működni a világbajnokság alatt."

Az ITTF embereinek tetszését nemcsak az ünnepi tűzijáték nyerte el itt tartózkodásuk során, hanem az is, amit a vb-előkészületekkel kapcsolatban láttak, tapasztaltak.

„Az a mondat hangzott el, hogy a magyar szövetség volt a legfelkészültebb a legutóbbi hat világbajnokságot nézve a felkészülés ezen szakaszában. Ez óriási dicséret a nemzetközi szövetség vezetői részéről" – árult el egy kulisszatitkot Felegyi Gábor.

A 2019-es világbajnokság április 21-28. között kerül megrendezésre a Hungexpo csarnokaiban.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram