Ecsekiék jól belehúztak

2019.04.21.

A budapesti világbajnokságon a Majoros Bence, Bálint Bernadett duó feljutott a vegyes párosok főtáblájára, ahol Ecseki Nándorra és Madarász Dórára két kínai világelső vár.

Délelőtti győzelme után vasárnap délután András Csaba és Juhász Patrik is a főtáblára jutásért játszhatott, mindkettejükre egy magasabban rangsorolt belga várt. Andrásra a világranglista 96. helyén álló Robin Devos, akinek vért kellett izzadnia a győzelemért. András ugyanis teljesen felnőtt hozzá, sőt 2:2-es szettállásnál 8:4-re vezetett. Devos valahogy megfordította a játszmát, majd a következőt is megnyerte, így a remekül játszó András számára egyesben valószínűleg véget ért a vb.

Párosban még próbálkozhat Juhász oldalán, akinek szintén már csak erre a versenyszámra kell koncentrálnia. Martin Allegro ellen ugyanis nem volt esélye, így egyesben egy-egy győzelemmel és vereséggel zárt.

„Kicsit rutinosabb nálam, de ígérem, legközelebb megverem – nyilatkozta András Csaba.Kicsit dühös vagyok magamra, mert úgy éreztem, hogy meg tudom verni. Szerettem volna egy nagy skalpot begyűjteni, mert bár már az is nagy dolog számomra, hogy tudtam egy meccset nyerni, de még jobb lett volna, ha feljutok a főtáblára."

„Kicsit csalódott vagyok, mert a második meccsemen nem tudtam szettet nyerni, de összességében örülök a délelőtti győzelmem miatt" – vont összegzést egyéni szerepléséről Juhász Patrik.

Férfi egyesben a magyarok csoportjából az összes csoportelső egyből a főtáblára jut (a további 30 csoport győztesének ehhez még meg kell nyernie egy ki-ki meccset), míg női egyesben a 60 csoportelső, valamint négy szerencsés csoportmásodik jut a főtáblára a selejtezőből, utóbbiak sorsolás útján.

Felnőtt férfiválogatottunk tagjai egyaránt sima győzelemmel kezdték meg szereplésüket. Ecseki Nándor libanoni, Lakatos Tamás ciprusi, Szudi Ádám koszovói, míg Majoros türkmén ellenfelet vert meg 4:0-ra.

Majorosnak ez már a harmadik meccse volt ezen a napon, mivel korábban kétszer asztalhoz lépett vegyes párosban. Bálint Bernadett-tel a délutáni, algériai ellenfelükön is könnyedén jutottak túl, ezzel felkerültek a főtáblára. Ott a szerb Alekszandar Karakasevics és Izabela Lupuleszku lesz az első ellenfelük, a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettősünkre a dán Tobias Rasmussen és Stefanie Christensen vár, míg a szintén kiemelt Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó nehezebb ellenfelet nem is kaphatott volna, mint az egyesben egyaránt világelső Fan Csen-tungot és Ting Ninget.

Majoros a héten még csontkovácsnál járt, ám elmondása szerint eddig nincs gondja a derekával a vb-n.

„Holnap legalább három, de remélhetőleg négy mérkőzés vár rám. Ez nekem jót szokott tenni, szeretem, ha folyamatosan jönnek a meccsek" – tekintett előre Szudi Ádám.

Lakatos Tamást még az sem zavarta, hogy hazai környezetben játszott: „Az eredményből nem ez látszik, de amikor először beléptem a csarnokba és körbenéztem, akkor elfogott egy kissé kellemetlen érzés. Nagyon örömteli persze, hogy sok néző van, de én korábban is mondtam, hogy nekem plusz stresszt okoz, ha itthon kell játszanom. Remélem azért, hogy a következő napokban még többen jönnek ki, és még inkább oldódik majd bennem ez a feszültség."

Férfi szövetségi kapitányunk azt kapta az első napon, amit várt.

„Nem tudok negatívumról beszámolni. A nyerhető meccseket megnyertük, ahol pedig jobb volt az ellenfél, a két fiatalra gondolok, ott kikaptunk, de úgy, hogy volt esélyünk, ami mindenképp nagyon dicséretes" – összegzett Aranyosi Péter.

Az utolsó magyar érdekeltségű vasárnapi mérkőzésen Bálint Bernadett 4:0-ra nyert Rozalina Khadjieva ellen. Korábban az üzbég játékos 4:2-re legyőzte a csoport harmadik tagját, a svájci Celine Reustot, így Bálint kedvező helyzetből várja az utóbbi elleni hétfői összecsapását.

„Azt hittem, hogy támadó, de amikor elkezdtünk melegíteni, már gyanús volt" – mondta Bálint Bernadett, aki csak a mérkőzésen szembesült azzal, hogy ellenfele védő játékos.

„Azért azt tudni kell, hogy kötelező győzelem volt az összes, de ezeket a meccseket is meg kell nyerni – kezdte játékosai értékelését Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány. – A gond az volt, hogy nem igazán ismertük az ellenfeleket, mert ezek a játékosok nem nagyon járnak a World Tour-versenyekre. Nagyon izgultak a lányok, főleg az volt a célunk, hogy lenyugtassuk őket, nehogy ez a teljesítmény rovására menjen."

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST – A MAGYAROK VASÁRNAPI EREDMÉNYEI
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
13. CSOPORT
András Csaba–Abo Jaman (jordániai) 4:2 (11, 6, –8, 8, –3, 6)
András–Devos (belga) 2:4 (–9, 6, –8, 4, –10, –8)
19. CSOPORT
Juhász Patrik–Nguyen (vietnámi) 4:0 (6, 4, 10, 13)
Juhász–Allegro (belga) 0:4 (–7, –7, –4, –7)
23. CSOPORT
Majoros–Ahmedov (türkmén) 4:0 (7, 2, 5, 6)
28. CSOPORT
Ecseki Nándor–Mumdzsoghlian (libanoni) 4:0 (5, 6, 2, 2)
42. CSOPORT
Szudi Ádám–Mahmuti (koszovói) 4:0 (5, 6, 7, 6)
41. CSOPORT
Lakatos Tamás–Hrisztonov (ciprusi) 4:0 (2, 4, 5, 6)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
45. CSOPORT
Fehér Orsolya–Kamenan (elefántcsontparti) 4:0 (10, 4, 2, 3)
47. CSOPORT
Hartbrich Leonie–Khalid (skót) 4:0 (5, 3, 5, 6)
46. CSOPORT
Bálint–Khadjieva (üzbég) 4:0 (6, 8, 12, 6)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Majoros Bence, Bálint Bernadett–Matkovic, Busatic (bosnyák) 3:1 (4, –11, 6, 4)
2. FORDULÓ
Majoros, Bálint–Heruf, Loghraibi (algériai) 3:0 (6, 3, 6)

A MAGYAROK HÉTFŐI PROGRAMJA
10.00: András Csaba, Juhász Patrik–Posch, Weber (svájci), férfi páros selejtező, 1. forduló
12.00: Majoros Bence–Mutti (olasz), férfi egyes selejtező, 3. forduló
12.00: Ecseki Nándor–Choong (malajziai), férfi egyes selejtező, 3. forduló
12.45: Lakatos Tamás–Yogarajah (mauritiusi), férfi egyes selejtező, 3. forduló
12.45: Szudi Ádám–Correa (venezuelai), férfi egyes selejtező, 3. forduló
14.15: Fehér Orsolya–Tapper (ausztrál), női egyes selejtező, 3. forduló
14.15: Bálint Bernadett–Reust (svájci), női egyes selejtező, 3. forduló
14.15: Hartbrich Leonie–Astari (iráni), női egyes selejtező, 3. forduló
15.15: Lakatos, Majoros–Qureshi, Zahoor (pakisztáni), férfi páros selejtező, 2. forduló
15.15: András, Juhász–Haiqal, Leong (malajziai), férfi páros selejtező, 2. forduló
15.45: Bálint, Nagyváradi Mercédesz–Goi, Wong (szingapúri), női páros selejtező, 1. forduló
18.00: Ecseki, Madarász Dóra–Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai), vegyes páros, 1. forduló
18.00: Majoros, Bálint–Karakasevics, Lupuleszku (szerb), vegyes páros, 1. forduló
18.00: Szudi, Pergel Szandra–Rasmussen, Christensen (dán), vegyes páros, 1. forduló
Később kijelölendő időpontban:
Madarász, Pergel–selejtezős ellenfél, női páros, 1. forduló
Póta Georgina, Matilda Ekholm–selejtezős ellenfél, női páros, 1. forduló
Ecseki, Szudi–selejtezős ellenfél, férfi páros, 1. forduló

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram