Ecseki két negyeddöntőre készülhet

2022.07.19.

Majoros Bence vereségével a WTT Champions-viadalon már nincs versenyben magyar játékos, a szintén Budapesten zajló WTT Feeder-tornán viszont két párosunk is bejutott a legjobb nyolc közé, egyesben pedig Nagyváradi Mercédeszért szurkolhatunk még.

A világelitet felvonultató Champions-versenyen Majoros Bence szabadkártyával indulhatott, és a látottak alapján nem érdemtelenül. A 41 éves kora ellenére még mindig a világranglista 17. helyén jegyzett Csüang Csi-juan ellen 11:5-re megnyerte a nyitó játszmát, majd a másodikban is jól kezdett, végül mégis a 2013-ban párosban világbajnoki címet szerző tajvani győzött négy szettben. Majoros az interjúzónában nem titkolta, hogy haragszik magára.

„Nagyon szépen kezdtem, összeszedetten, kevés ki nem kényszerített hibával játszottam, aztán a második szettben 9:7-re vezettem, de ott visszaesett a koncentrációm, nem tudtam olyan pontosan megjátszani, amit kellett volna. Ugyanez volt a harmadik szettben is, 9:9-nél kétszer kiszervált egy olyan szervával, amiről pontosan tudtam, hogy az történik majd. Ez nagyon frusztráló, mert azt éreztem, hogy az első három játszmában nagyobb részt én irányítottam” – nyilatkozta Majoros Bence.

A Champions tehát magyarok nélkül folytatódik – Póta Georgina hétfőn búcsúzott –, és bár az azzal egy időben zajló WTT Feederen is alaposan megcsappant a mieink száma, azért az alacsonyabb kategóriájú viadalon volt miért örülnünk kedden.

Az első helyen kiemelt férfi párosunk, Ecseki Nándor és Szudi Ádám egy szaúd-arábiai kettősön jutott túl a nyolcaddöntőben. Ecseki vegyes párosban is készülhet a negyeddöntőre, Madarász Dórával német ellenfeleket búcsúztattak.

Egyesben már árnyaltabb a kép. Ecseki, Szudi és a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő András Csaba összesen két szettet tudott nyerni, igaz, mindannyian ázsiai játékossal kerültek össze.

A nőknél Nagyváradi Eszter a szerb Izabela Lupuleszku elleni sikere után a legjobb 32 között a tajvani Liu Hszing-jinnel találkozik majd szerdán. Bálint Bernadett ugyanakkor csak egy szettet nyert a román Adina Diaconu ellen, Madarász Dóra pedig egy másik román játékostól, Andreaa Dragomantól kapott ki, kétszettes előnyről.

A budapesti WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

WTT CHAMPIONS, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért
Majoros Bence–Csüang Csi-jüan (tajvani) 1:3 (5, –10, –9, –7)

WTT FEEDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért
Ecseki Nándor–Ho Kwan Kit (hongkongi) 1:4 (–5, 9, –5, –9, –6)
András Csaba–Csen Csien-an (tajvani) 1:4 (–1, –4, –6, 7, –5)
Szudi Ádám–Togami (japán) 0:4 (–6, –8, –9, –3)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki, Szudi–al-Hadravi, Sulajbi (szaúd-arábiai) 3:1 (8, –10, 5, 5)
András, Lakatos Tamás–Naumi, Oláh (finn) 2:3 (7, –7, –6, 6, –1)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért
Bálint Bernadett–Diaconu (román) 1:4 (–3, –7, 9, –7, –6)
Nagyváradi Mercédesz–Lupuleszku (szerb) 4:2 (8, 10, 6, –9, –7, 3)
Madarász Dóra–Dragoman (román) 2:4 (9, 10, –9, –4, –2, –3)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Imre Leila, Nagyváradi–Liu Hszing-jin, Cseng Hszien-cu (tajvani) 0:3 (–3, –7, –5)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki, Madarász–Wan, Meissner (német) 3:0 (8, 7, 6)
András, Imre–An Dzse Hjun, Csoi Hjo Dzsu (dél-koreai) 1:3 (–8, –10, 9, –2)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram