Ecseki és Szudi elintézte a briteket

2020.01.25.

Újabb nagyszerű győzelmet aratott a magyar férfiválogatott a Gondomarban zajló olimpiai selejtezőn, ezúttal a britek ellen, így továbbra is versenyben van a tokiói csapatverseny utolsó, még kiadó helyéért.

A két csapat közül a brit lehetett csalódottabb a portugáliai selejtező első szakasza után, hiszen hetedik kiemeltként bukott el a kvótaszerzés kapujában (a horvátok elleni 3:0-s vereséggel), míg a mieink a fehéroroszok elleni bravúros siker után a jóval esélyesebb svédekkel szemben maradtak alul.

A papírforma ezúttal sem a magyar csapat továbbjutását ígérte, de újra sikerült meglepetést szerezni. A legkevésbé meglepő a páros találkozó megnyerése volt, Ecseki Nándor és Szudi Ádám már nem egy kiváló duót megtréfált az utóbbi években, joggal bízhattunk bennük. Hozták is a meccset, 3:1-re verték meg Paul Drinkhall és Samuel Walker kettősét.

Majoros Bence két játszmában is megszorította a világranglista-22. Liam Pitchfordot, de az angolok éljátékosa ekkor még bírta a terhet, 3:0-s győzelemmel alakította 1:1-re a párharc állását.

Ezután jött az első igazán nagy bravúr, Szudi (126.) ugyanis négy játszmában legyőzte a világranglistán nála 58 hellyel előrébb jegyzett Drinkhallt (68.). Az angolnak az utolsó szettben már esélye sem volt.

„Ez volt életem egyik legjobb mérkőzése. Egy-egyre álltunk összesítésben, így tudtam, milyen fontos lehet ez a meccs, hogy a győzelmemmel nagy lépést tehettünk a végső siker felé. Ezért beleadtam mindent, és most nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta később Szudi.

Ekkor már komoly realitása volt a továbbjutásunknak, hiszen az utolsó meccsen Majoros esélyesnek tűnt Walker ellen. Az ő összecsapásukra azonban nem került sor, köszönhetően Ecsekinek. Bal kezes kiválóságunk pályafutása eddigi talán legnagyobb sikerét aratva 3:1-re megverte Pitchfordot, remekül bírva a szettek végjátékait!

„Még mindig nem tudom elhinni, hogy ezt így megnyertük – kezdte az értékelést Ecseki.Tudtuk, hogy jó a párosunk, bíztunk a győzelmünkben. Utána Pitchfordtól valószínűsíthető volt két pont az angolok javára, és ott volt még ugyebár Drinkhall és Walker. Nagyon erős csapat, de sikerült meglepetést szereznünk. A második szettben egyre erősödő fájdalmat éreztem, így a játszma végén orvosi szünetet kellett kérnem. Utána is fájt még, de az ápolás jót tett neki. Egy-hattal kezdtem a következő szettet, mégis meg tudtam nyerni, és ez fordulópontot jelentett.”

A magyar csapat vasárnap 11 órától (magyar idő szerint) az indiaiakat búcsúztató csehekkel játszik, és ha nyer, akkor este újra a kvótáért küzdhet meg. A másik ágon Szlovákia és Hongkong van még versenyben.

OLIMPIAI CSAPATSELEJTEZŐ, GONDOMAR
FÉRFIAK, 2. SZAKASZ, NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Nagy-Britannia 3:1
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Paul Drinkhall, Samuel Walker 3:1 (9, –7, 5, 7)
Majoros Bence–Liam Pitchford 0:3 (–11, –6, –9)
Szudi–Drinkhall 3:1 (6, –8, 9, 3)
Ecseki–Pitchford 3:1 (8, –6, 9, 8)

A 2. SZAKASZ SORSOLÁSA ÁGRAJZ SZERINT (A VÉGSŐ GYŐZTES SZERZI MEG AZ UTOLSÓ KVÓTÁT)
Csehország–India 3:1
MAGYARORSZÁG–Anglia 3:1
Szlovákia–Belgium 3:0
Hongkong–Lengyelország 3:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram