Eb-bronzérmes az Ecseki, Szudi páros!

2021.06.26.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám bronzérmet szerzett férfi párosban a varsói Európa-bajnokságon. A Póta Georgina, Britt Eerland kettős a holland fél sérülése miatt nem tudott kiállni a női párosok negyeddöntőjében.

Rossz hírrel kezdődött a szombati játéknap, Britt Eerland vádlisérülése ugyanis nem jött rendbe az éjszaka folyamán, így a holland játékos az egyes után a női párostól is visszalépett. Póta Georginával az elődöntőért játszhattak volna Nina Mittelhammal és Sabine Winterrel.

Kedélyjavítóként érkeztek Ecseki Nándiék, akik a férfi páros negyeddöntőjében a szám 2012-es és 2018-as Európa-bajnokaival, Gárdos Róberttel és Daniel Habesohnnal néztek farkasszemet. Hogy a rutinos osztrák duó a harmadik páros Eb-címét nem Varsóban szerzi meg, arról a fiaink gondoskodtak, három szoros szettben felülmúlva őket!

Az elődöntőben egy jóval fiatalabb, ám annál jobb formában lévő páros következett a 20 éves Lev Kacman és a 19 esztendős Makszim Grebnyev személyében. A bal-, illetve jobbkezes orosz a Mattias Falck, Kristian Karlsson és az első kiemelt Benedikt Duda, Qiu Dang kettőst is búcsúztatta korábban, és sajnos a mieinket is legyűrték.

A látványos labdamenetekkel tarkított összecsapáson Szudiék 2:1-es szettelőnybe kerültek, és a negyedik játszma elején is az ő akaratuk érvényesült. Az oroszok azonban nem estek össze, és két 11:7-es szettel fordítottak. A döntőben a Jakub Dyjas, Cédric Nuytinck lengyel, belga párossal találkoznak majd, a dobogóra azonban Ecseki Nándor és Szudi Ádám is felállhat majd!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
FÉRFI PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Gárdos, Habesohn (osztrák) 3:0 (9, 9, 8)
Elődöntő
Ecseki, Szudi–Grebnyev, Kacman (orosz) 2:3 (9, –9, 7, –7, –7)

NŐI PÁROS
Negyeddöntő
Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland)–Mittelham, Winter (német) 0:3 – játék nélkül

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram