Eb-bronzérmes az András, Ban páros

2021.07.24.

András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán bronzérmesként zárta az ifjúsági fiú párosok küzdelmét a Varasdon zajló utánpótlás Európa-bajnokságon.

András és Ban különösebb probléma nélkül jutott el a szombati negyeddöntőig. Ott aztán már nagyon észnél kellett lenniük, a cseh Tomás Martinko és Simon Belík ugyanis öt játszmára kényszerítette őket, de bírták a nyomást, és 11:7-re megnyerték a döntő szettet. Ezzel egyúttal biztossá vált, hogy a dobogón végeznek, de persze nem akartak itt megállni.

Az elődöntőt is jól kezdték, a megnyert első játszma után azonban a másodikat 15:13-ra elbukták a Darius Movileanu, Eduard Ionescu duó ellen, és ez fordulópontot jelentett, a románok 3:1-re nyertek.

András egyéniben is éremért játszott szombaton, ám a negyeddöntőben jó kezdés után viszonylag sima vereséget szenvedett a lengyel Samuel Kulczyckitól, így egy bronzéremmel fejezte be a kontinenstornát.

Az ifjúsági versenyszámok után ez az egyetlen érmünk, mivel a lány párosok negyeddöntőjében Laskai Írisz és Volentics Anna kikapott a cseh Linda Zaderová és a horvát Hana Arapovic kettősétől.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD
IFJÚSÁGI FIÚ EGYES
Negyeddöntő
András Csaba–Kulczycki (lengyel) 1:4 (7, –5, –7, –3, –5)

IFJÚSÁGI FIÚ PÁROS
Negyeddöntő
András, Ban (magyar, horvát)–Martinko, Belík (cseh) 3:2 (3, –8, 5, –7, 7)
Elődöntő
András, Ban–Movileanu, Ionescu (román) 1:3 (5, –13, –7, –5)

IFJÚSÁGI LEÁNY PÁROS
Negyeddöntő

Laskai Írisz, Volentics Anna–Zaderová, Arapovic (cseh, horvát) 1:3 (–8, –6, 9, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram