Döntős az Ecseki, Madarász páros

2021.08.18.

Ecseki Nándor és Madarász Dóra bejutott a vegyes párosok döntőjébe a budapesti WTT-tornán. Egyesben Póta Georgina maradt versenyben a mieink közül, míg az egynemű párosok között az Ecseki, Szudi és a Madarász, Pergel kettős.

A női egyes nyolcaddöntőjében négy magyar volt érdekelt, ketten egymás ellen játszottak. Póta Georgina jó színvonalú mérkőzésen nyert 3:1-re Hartbrich Leonie ellen.

„Voltak szép labdamenetek, ennek örülök – értékelt Póta Georgina.Leonie is nagyon jól játszott, az első szettben meg kellett éreznem, hogy milyen falsokkal dolgozik, mert minden terem, minden asztal más, az első szettet sokszor el is vesztem emiatt.”

Pergel Szandra az első kiemelt Yang Xiaoxin ellen két játszma után döntetlenre állt, ám a monacói ezután belehúzott, és simán nyert.

„Úgy érzem, jobban játszottam, mint a legutóbbi egy évben. Az első körben sikerült fordítanom, most pedig az első kiemelttel játszottam egy jó meccset, aminek örülök” – jelezte Pergel Szandra, hogy az összképet nézve elégedett az egyéni szereplésével.

Az első fordulóban Madarász Dórát búcsúztató Nagyváradi Mercédesz az oroszok ifjúsági Európa-bajnokával, Elizabet Abraamiannal találkozott. Labdája volt a 2:1-es szettelőnyhöz, ám nem tudott élni vele, és végül 3:1-re kikapott.

Férfi egyesben Ecseki Nándorért szoríthattunk, de már ő sincs versenyben, miután négy szettben alulmaradt a cseh Tomás Polanskyval szemben.

„A korábbi meccseinken is látszott, hogy nem fekszik nekem a játékstílusa, ennek ellenére kicsit csalódott vagyok. Többet vártam, de rengeteget hibáztam, a két nap alatt talán ez volt a leggyengébb meccsem” – szomorkodott Ecseki Nándor, aki azonban párosban kárpótolta magát.

A férfiaknál Szudi Ádámmal meglepően simán nyertek a jó játékerőt képviselő Robinot, Seyfried francia duó ellen, vegyes párosban pedig Madarász Dórával bejutottak a fináléba. Két orosz kettőst vertek meg, előbb a Sibajev, Mihajlova párost döntő szettben, majd este a Szkacskov, Vorobjeva duót 3:0-ra.

„Mindhárom eddigi ellenfelünk elég jól játssza a vegyes párost, nagyon örülök neki, hogy így tudtunk teljesíteni, főleg annak fényében, hogy pár órával ezelőtt dőlt csak el, hogy most játsszuk az elődöntőt” – utalt rá Madarász Dóra, hogy nem sok idejük volt felkészülni az elődöntőre.

„Álszerénység lenne azt mondani, hogy nem számítottam erre, mert nagyon reménykedtem benne. Tudtam, hogy képesek vagyunk ilyen jól játszani, bár tény, hogy hullámzó volt a korábbi teljesítményünk. Egyelőre elégedettek vagyunk, de nem szeretnénk itt megállni, a döntőt is meg akarjuk nyerni” – tekintett előre Ecseki Nándor.

A döntőben az indiai Gnanasekaran, Batra vagy a fehérorosz Hanyin, Trigolosz kettős lesz az ellenfelük.

Szkacskov és Vorobjeva a negyeddöntőben András Csaba és Imre Leila párosát ejtette ki, és befejezte a szereplését a Huzsvár Erik, Szántosi Dávid meglepetéspáros is. A két utánpótláskorú pingpongos két felnőtt kettős búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe, ahol szintén kitettek magukért, de négy játszmában vereséget szenvedtek az indiai Desai, Thakkar egységtől.

Az Ecseki, Szudi pároshoz hasonlóan a Madarász, Pergel női párosunk is készülhet az elődöntőre, a szerb Jokics és Vignjevics ugyanis nem tudta őket megszorítani.

WTT CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES
Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor–Polansky (cseh) 1:3 (–5, 5, –5, –6)

FÉRFI PÁROS
Negyeddöntő

Ecseki, Szudi Ádám–Robinot, Seyfried (francia) 3:0 (7, 7, 5)
Huzsvár Erik, Szántosi Dávid–Desai, Thakkar (indiai) 1:3 (–8, 9, –8, –8)

NŐI EGYES
Nyolcaddöntő
Póta Georgina–Hartbrich Leonie 3:1 (–9, 7, 5, 5)
Pergel Szandra–Yang (monacói) 1:3 (–6, 10, –4, –3)
Nagyváradi Mercédesz–Abraamian (orosz) 1:3 (–6, 10, –10, –8)

NŐI PÁROS
Negyeddöntő
Madarász Dóra, Pergel–Jokics, Vignjevics (szerb) 3:0 (6, 9, 6)

VEGYES PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki, Madarász–Sibajev, Mihajlova (orosz) 3:2 (–8, 7, 4, –8, 7)
András Csaba, Imre Leila–Szkacskov, Vorobjeva (orosz) 1:3 (–6, –4, 6, –3)
Elődöntő
Ecseki, Madarász–Szkacskov, Vorobjeva (orosz) 3:0 (5, 9, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram