Döntős a Szécsény és a Budaörs is

2021.06.12.

Szombat késő délután eldőlt, hogy a férfiaknál Pécs–Szécsény, a nőknél Budaörs–Erdért döntőt rendeznek az Extraliga Final Four vasárnapi játéknapján.

A férfiaknál elsőként a Szegedet 4:0-ra legyőző Pécs jutott döntőbe, az elődöntő másik mérkőzése azonban szorosabb csatát ígért. Az alapszakaszban a Szerva ASE kétszer is 4:3-ra nyert a Celldömölk ellen, de a vasi csapat tagjai fogadkoztak, hogy a Final Four során visszavágnak a szécsényieknek. Az előjelek nem voltak túl jók a Celldömölk szempontjából, Kriston Dániel ugyanis hátsérülés miatt alig edzett az utóbbi időben, egy héttel ezelőtt még az is kérdéses volt, hogy asztalhoz tud-e állni a Final Fouron. A Szerva ASE 4:0-s győzelme azonban így is meglepő volt.

„Azért vagyok igazán csalódott, mert nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan és aránylag simán kikapunk, de azért volt néhány olyan szett, amelyet ha nem nyer meg a Szécsény, akkor lett volna esélyünk. Reméljük, hogy holnapra azért összeszedik magukat a fiúk” – mondta a vereségük után a Celldömölköt irányító Klampár Tibor.

A mindig kulcsfontosságú páros meccset ezúttal is hozta a Jakab János, Molnár Krisztián duó, majd Jakab David Serdaroglut, Szita Márton Fazekas Pétert, Molnár pedig Kristont győzte le, így a vártnál hamarabb meglett a Pécs döntőbeli ellenfele.

„Mi egy négy hármas meccsre készültünk, amelyet a legkiélezettebb pillanatok döntenek el – jelezte Szita Márton, hogy őket is meglepte kissé a sima diadal. – A párosban esélyesebbek voltunk, utána viszont az egyesek első körében három olyan meccs következett, amelyen úgy éreztem, bármi történhet. Ilyenkor azonban megnyugtató, ha egy nullra vezettek, ha pedig átnézel a másik asztalra, akkor vezet a csapattársad is. Most minden összejött, ennél szebb két órát nem választhattunk volna.”

Jakab János egyértelműen jelezte, hogy a döntő után milyen érmet remélnek átvenni.

„Nagyon egyben voltunk, nagyon hajtottunk egymásért, egész évben jó volt a csapategység, talán most ez gyümölcsözött valamilyen formában. Az érmünk legyen minél fényesebb, mondjuk sárga” – mondta nevetve a Szerva ASE játékosa.

A hölgyeknél az elődöntő második párharcában is érvényesült a papírforma, a Szekszárd ugyanis csak egy találkozót tudott megnyerni a házigazda Budaörs ellen. A Lovas Petrát legyőző Makszuti Aneta szerezte meg a szekszárdiak becsületgyőzelmét, de ezen kívül is volt a vendégeknek nyerési esélyük. Erről Póta Georgina tudna leginkább mesélni, aki Harasztovich Fanni és – már végül tét nélküli mérkőzésen – a szerb Ivana Vejnovics ellen is 2:1-es szetthátrányból fordított, Harasztovichnak ráadásul meccslabdája is volt.

„A két csapattársam Szerbiában, én itthon készültem. Tisztában voltunk azzal, hogy nem nekünk áll ez a meccs, ezért úgy jöttünk ide, hogy elengedjük a kezünket, megpróbálunk mindent, aztán meglátjuk, mi lesz. A magam teljesítményével elégedett vagyok, Gina ellen nyerési esélyem is volt, de neki több rutinja van. Marcsinak szintén, és még ő is mindig nagyon jó játékos” – értékelt már mosolyogva Harasztovich Fanni.

Az említett Fazekas Mária optimistán várja a finálét, bízik a címvédésükben: „Elégedett vagyok ezzel az öt egyes győzelemmel, mert a Szekszárd jó erőt képviselő, nagyon kellemetlen játékosokból áll, ezért odafigyeltünk minden egyes mérkőzésre. Úgy látom, hogy a holnapi döntőt mindenki jó formában várja, készen állunk rá.”

EXTRALIGA FINAL FOUR 2021, BUDAÖRS
ELŐDÖNTŐ
Június 12., szombat

FÉRFIAK
Szerva ASE Szécsény I.–CVSE-Swietelsky Future FM I. 4:0
Jakab János, Molnár Krisztián–Fazekas Péter, David Serdaroglu 3:1 (9, –10, 9, 7)
Jakab–Serdaroglu 3:1 (–5, 6, 1, 7)
Szita Márton–Fazekas 3:0 (8, 7, 8)
Molnár–Kriston Dániel 3:0 (6, 8, 1)
Korábban játszották
PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Floratom Szegedi AC I. 4:0
Demeter Lehel, Pető Zsolt–Kószó Attila, Vitsek Iván 3:0 (7, 8, 5)
Pető–Lukács Levente 3:0 (4, 5, 3)
Gerold Gábor–Vitsek 3:1 (10, –6, 4, 6)
Demeter–Kószó 3:1 (4, –8, 8, 5)

NŐK
SH-ITB Budaörsi Sport Club–Szekszárd AC I. 5:1
Fazekas Mária, Surján Szabina–Makszuti Anetta, Harasztovich Fanni 3:0 (5, 5, 4)
Surján–Ivana Vejnovics 3:0 (5, 4, 7)
Póta Georgina–Harasztovich 3:2 (9, –6, –16, 11, 7)
Lovas Petra–Makszuti 1:3 (8, –9, –6, –7)
Surján–Makszuti 3:0 (7, 3, 5)
Póta–Vejnovics 3:2 (–7, 6, –8, 9, 4)
Fazekas–Harasztovich 3:0 (8, 9, 6) – nem számított bele a végeredménybe

Korábban játszották
Budapesti Erdért SE–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. 5:1
Ambrus Krisztina, Imre Leila–Ciurcui Melinda, Füle Kata 3:2 (6, –4, –5, 9, 6)
Imre–Ciurcui 3:2 (8, –7, –8, 7, 4)
Tóth Kata–Alekszandra Radonjics 3:1 (9, 12, –5, 9)
Ambrus–Füle 3:0 (9, 9, 6)
Imre–Radonjics 2:3 (–11, –9, 8, 3, –8)
Ambrus–Ciurcui 3:2 (9, –10, 3, –6, 7)

Június 13., vasárnap
FÉRFIAK
Bronzmérkőzés
11:00: CVSE-Swietelsky Future FM I.–Floratom Szegedi AC I.
Döntő
16:00: PTE-PEAC Kalo-Méh I.–Szerva ASE Szécsény I.

NŐK
Bronzmérkőzés
11:00: Szekszárd AC I.– Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.
Döntő
16:00: SH-ITB Budaörsi Sport Club– Budapesti Erdért SE

A döntők után: Ünnepélyes eredményhirdetés

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram