Diákolimpia-döntő Kiskunfélegyházán

2022.02.23.

Kiskunfélegyházán rendezték meg a diákolimpia országos döntőjét. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér beszámolóját változtatás nélkül közöljük:

Országos Asztalitenisz Diákolimpia döntő Kiskunfélegyháza.

2022.02.18-20. Kiskunfélegyházi Sportcsarnok.

A területi majd a Megyei döntők után az Országos megmérettetés várt az asztaliteniszezőkre Kiskunfélegyházán.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közöségi Tér - Kecskeméti Sportiskola versenyzői is bejutottak a döntőbe.

A háromnapos rendezvényen az Ország minden Megyéjéből érkeztek versenyzők. Kiskunfélegyházi sportcsarnok méltó helyszínnek bizonyult a rendezvény lebonyolításához.

I-II. Korcsoport „A” osztályának (igazolt versenyzők) versenyszámában

 Galamb Nóra a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulója a 4. helyet szerezte meg.

Galamb Nóra nagyon szép versenyzéssel végzett a 4. helyen. A sorsolása sajnos nem volt kedvező, az elődöntőben a későbbi bajnokkal (Fazekas Lizett) kellett neki játszani ahol nem ő volt az esélyes.

3. hely kijátszásán nem tudott nyerni így a 4. helyen végzett.

III-IV. Korcsoport „A” osztályának versenyszámában Polónyi Nóra 1. helyen végzett a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája tanulója.

 Polónyi Nóra az utolsó pillanatban kapta meg a lehetőséget az indulásra. Az ő korosztályában Müller Evelinnek (Soltvadkert) volt indulási jogosultsága, de ő sérülés miatt nem tudott jelen leni ebben az időben így Nóra képviselhette a Bács-Kiskun Megyét és a Kecskeméti asztaliteniszt. Sikerese vette az akadályokat és a döntőben legkevesebb különbséggel nyerni tudott. 2021-2022. tanévben a III-IV. Korosztály A osztályában Polónyi Nóra a bajnok.

V-VI. Korcsoport „A” osztályának Gyetvai Ákos 10. helyen végzett Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója.

Gyetvai Ákos a csoport küzdelmekből feljutott a fő táblára. A nyolc közé jutásért a későbbi 2. helyezettől szenvedett vereséget.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram