Délután 4-ig 35 meccs

2021.11.02.

Újabb három korosztály küzdelmei kezdődtek meg a WTT Youth Contender szombathelyi állomásán, amely a gyerekeket és az edzőket egyaránt igénybe veszi fizikailag és pszichésen is.

Hazai szempontból Kishegyi Ákoshoz fűződött a nap egyik kellemes meglepetése, ugyanis az U19-es fiúk csoportküzdelmei során 3:2-re legyőzte az ötödik helyen kiemelt indiai Yashansh Malikot.

„Óriási skalpot szereztem, mindenki mondta, hogy milyen jól játszik, de szerencsére sikerült megvernem. Utolsó éves ifjúságiként ez az utolsó nemzetközi versenyem, ezért szeretném az eddigi legjobb eredményemet elérni” – nyilatkozta Kishegyi Ákos, aki szerdán Huzsvár Erikhez hasonlóan a főtáblán folytathatja a szereplését. Huzsvár hétfőn az U17-esek között öt mérkőzést játszott, és a bevallása szerint kedd reggel elég nehezen ment neki a felkelés, ez azonban nem látszott meg később a játékán.

Az U11-es korosztályban az első helyen kiemelt Gergely Márk és Szabó Lénárd vette sikerrel a csoportkört, az U15-ösöknél pedig mind az öt magyar fiú (Wei Chen Yu, Varga Botond, Vörös Balázs, Lei Balázs, Cseri Ádám) továbbjutott a csoportjából.

Előfordult, hogy egy magyar játékos mögött nem ült edző, Varga például így fordított kétszettes hátrányból fehérorosz ellenfelével szemben. Azért hagyták magára, mert más magyar fiúnak akkor épp nagyobb szüksége volt a jó tanácsokra, és hivatalosan két edző, a serdülőket irányító Pázsy Ferenc, valamint az ifjúsági szövetségi kapitány Somosi Miklós segíti a játékosokat. Utóbbi elmondta, hogy hétfőn 28 magyar vonatkozású mérkőzés szerepelt a programban, kedden pedig délután 4 óráig 35 találkozón kellett (volna) ott lenniük.

A legfontosabb azonban csak ezt követően kezdődött, 17 órakor Varga Botond lépett asztalhoz az U13-asok negyeddöntőjében, ám 3:1-re kikapott a szlovák Pavol Kokavectől, így lecsúszott az éremről. A már említett két magyar szakembernek azért szerencsére akad segítsége, például Vígh Zsolt személyében.

„Nagyon sok mindent tudnak már, csak ezt nehéz összerakni, pláne egy olyan, számukra szokatlan helyzetben, mint ez a nemzetközi verseny. Ez teljesen más miliő, sokat kell nyugtatni őket, és náluk több kommunikációra van szükség, mint a nagyobbak esetében” – mutatott rá a paraválogatott szövetségi kapitánya arra, hogy a legkisebbeket milyen módon kell segíteniük.

Pázsy Ferenc ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a fizikai edzések mellett arra kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, hogy labdabiztosak legyenek a fiatalok, ehhez pedig minél több edzésre van szükség.

WTT YOUTH CONTENDER SZOMBATHELY 2021
U19 FIÚ EGYES
5. csoport
Kishegyi Ákos–Malik (indiai) 3:2
Kishegyi–Pantoja (spanyol) 0:3
7. csoport
Balogh Bence–Rizsov (orosz) 0:3
Balogh–Maad (osztrák) 3:1
12. csoport
Huzsvár Erik–Sagawe (osztrák) 3:0
Huzsvár–Rubinos (perui) 3:0
16. csoport
Krebs Levente–Kolasa (lengyel) 1:3
Krebs–Senkbeil (német) 1:3

U15 FIÚ EGYES
4. csoport
Lei Balázs–Urquizar (spanyol) 3:0
Lei–Mrkic (horvát) 3:0
9. csoport
Vörös Balázs–Szamohin (orosz) 0:3
Vörös–Kahofer (osztrák) 3:2
15. csoport
Varga Botond–Dur (osztrák) 3:0
Varga–Vitorszki (fehérorosz) 3:2
19. csoport
Cseri Ádám–Skerbinz (osztrák) 3:2
Cseri–Gupta (indiai) 2:3
Cseri–Nechyba (cseh) 3:0
20. csoport
Wei Chen Yu–Girlinger (osztrák) 3:0
Wei–Kiszeljov (orosz) 3:1
Wei–Slany (cseh) 3:1

U13 FIÚ EGYES
Negyeddöntő
Varga–Kokavec (szlovák) 1:3

U11 FIÚ EGYES
1. csoport
Gergely Márk–Trevisan (olasz) 3:1
Gergely–Dimitrov (bolgár) 3:2
2. csoport
Vámosi Benjámin–Csomor (osztrák) 3:1
Vámosi–Racak (cseh) 1:3
Vámosi–Abi Nader (libanoni) 2:3
3. csoport
Kókai Szabolcs–Kovács Tamás 0:3
Kókai–Miscevic (szlovén) 0:3
Kovács–Smitt (bolgár) 1:3
Kovács–Miscevic 2:3
Kókai–Smitt 1:3
4. csoport
Stefán Bence–Szabó Lénárd 0:3
Stefán–Fabián (cseh) 3:2
Szabó–Faso (olasz) 0:3
Szabó–Fabián 3:2
Stefán–Faso 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram