Csupa négyszettes

2023.02.14.

András Csaba állandó horvát társával párosban főtáblára jutott a düsseldorfi WTT-tornán. Egyesben ehhez a mieink közül Szudi Ádám állt a legközelebb.

András Csaba és Ivor Ban tavaly U21-es Európa-bajnoki címmel koronázták meg az utánpótlás-világversenyeken elért jó eredményeiket, így nem csoda, hogy mindkét fél a közös folytatás mellett tette le a voksát. A magyar, horvát kettős Düsseldorfban a belga Laurens Devos és Tom Closset legyőzésével jutott a főtáblára, ahol az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk első kiemeltként kezdi majd meg a szereplését.

Ecseki és Szudi egyesben erőnyerő volt a selejtező első fordulójában. A második körben Ecseki 3:1-re maradt alul a svéd Elias Ranefurral szemben, míg Szudi ugyanilyen arányban nyert a moldovai Andrei Putuntica ellen. A kvalifikációt egy nap alatt lezavarták, így Szudira még este 8 óra után is várt egy meccs, mégpedig Ceng Pej-hszünnel. A 19 éves kínai elleni győzelem már főtáblát ért volna, ám 3:1-re az ázsiai diadalmaskodott.

Lakatos Tamás szép győzelmet aratott a cseh Pavel Sirucek ellen, utána viszont nem bírt a francia Vincent Picard-ral. András egy kínaitól kapott ki a kvalifikáció első körében. Érdekesség, hogy a mieink hét mérkőzést játszottak kedden, és mindegyik négy szettben dőlt el.

WTT FEEDER DÜSSELDORF 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló
Lakatos Tamás–Sirucek (cseh) 3:1 (5, 2, –9, 10)
András Csaba–Huang Ju-cseng (kínai) 1:3 (9, –7, –6, –2)
2. forduló
Lakatos–Picard (francia) 1:3 (–6, –6, 9, –8)
Szudi Ádám–Putuntica (moldovai) 3:1 (8, 10, –9, 6)
Ecseki Nándor–Ranefur (svéd) 1:3 (–13, –2, 8, –6)
3. forduló
Szudi–Ceng Pej-hszün (kínai) 1:3 (–4, –8, 7, –9)

FÉRFI  PÁROS SELEJTEZŐ
András, Ban (magyar, horvát)–Devos, Closset (belga) 3:1 (6, 2, –9, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram