Csoportelső lett a Budaörs

2021.05.06.

Az SH-ITB Budaörsi SC 3:2-re nyert a francia Étival-Clairefontaine ellen az Európa-kupában, így csoportelsőként jutott a szombati negyeddöntőbe.

Mivel a B-csoportban csak a Budaörs és az Étival-Clairefontaine kapott helyet, a felek már a sorsolást követően a negyeddöntőben érezhették magukat, a csoport egyetlen mérkőzése csak arról volt hivatott dönteni, hogy melyikük jut tovább csoportelsőként, illetve -másodikként.

A két csapat 2018-ban az Európa-kupa elődjének számító ETTU-kupa 4. fordulójában találkozott egymással, és akkor jobb pontaránnyal az Étival jutott tovább, volt tehát miért visszavágnia a Budaörsnek.

Az első párban Fazekas Mária a rutinos orosz védővel, Marija Dolgihhal került szembe, és bizonyítva, hogy fekszenek neki az ilyen stílusú játékosok, 3:1-re diadalmaskodott.

Következett Póta Georgina és az ellenfél legjobb játékosa, a világranglista 51. helyén álló Hana Matelová. Még egy éve sincs, hogy Póta életet adott kislányának, ráadásul nála nagy kérdőjel a nem olyan rég diagnosztizált teniszkönyöke is. Hogy utóbbi mennyire zavarta, nem tudni, mindenesetre az első két szettet minimális különbséggel bukta el, a harmadikban pedig hamar nagy előnybe került a cseh, és be is fejezte a meccset.

Nem sokkal később már ismét a Budaörs volt előnyben, Marie Migot ugyanis a bemelegítés után sérülés miatt feladta a Surján Szabina elleni találkozóját.

Matelovával ezután Fazekas sem bírt, négy szettben győzött az Étival játékosa, így az ötödik mérkőzés döntött a párharc kimeneteléről.

Talán Póta könyökét is kímélendő Lovas Petra állt ki a Dolgih elleni partira, és így „hidegen” is magabiztos játékot bemutatva, 3:0-ra győzött. A Budaörs tehát 3:2-re nyert, és csoportelsőként jutott tovább.

A háromcsapatos csoportokban még maradtak péntekre is mérkőzések, a Budaörs így legközelebb szombaton lép asztalhoz a negyeddöntőben. Az elődöntőt és a finálét vasárnap rendezik.

EURÓPA-KUPA, NŐK, ÚJVIDÉK
B-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi SC–Étival-Clairefontaine (francia) 3:2
Fazekas Mária–Marija Dolgih 3:1 (8, 10, –5, 9)
Póta Georgina–Hana Matelová 0:3 (–10, –9, –7)
Surján Szabina–Marie Migot 3:0 – játék nélkül
Fazekas–Matelová 1:3 (–4, –8, 8, –2)
Lovas Petra–Dolgih 3:0 (9, 6, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram