Csonka is éremért játszhat

2022.11.10.

Csonka András és Arlóy Zsófia bejutott a legjobb nyolc közé a para-asztaliteniszezők Granadában zajló világbajnokságán, igaz, utóbbi számára ott véget ért a torna.

Három magyar résztvevőnek csak a világbajnokság ötödik napján kezdődtek meg az egyéni küzdelmek. Arlóy Zsófia rögtön egy végletekig kiélezett mérkőzéssel indított, a japán Tomono Jurit döntő szett 11:9-re verte meg.

Úgy tűnt, a negyeddöntőből simábban juthat tovább, hiszen az első két játszmát 4-re, illetve 5-re nyerte meg Frederique van Hoof ellen, ám a 21 éves holland nemcsak összeszedte magát, hanem fordított is 3:2-re, így ő jutott be az elődöntőbe.

Bicsák Bettina a 10-es kategóriában szintén ázsiai ellenfelet kapott a 16 között, a tajvani Lin Cu-jü azonban túl erősnek bizonyult számára.

Csonka András fordulatos meccsen gyűrte le döntő játszmában a norvég Pablo Jacobsent, és neki lesz ideje kipihenni ezt, ugyanis a negyeddöntőben csak pénteken lép asztalhoz a brit Ross Wilson ellen. A másik még versenyben lévő magyar játékos, Szvitacs Alexa már a döntőbe jutásért csap össze a lengyel Karolina Pekkel.

PARA-VILÁGBAJNOKSÁG, GRANADA
FÉRFI EGYES
8-as kategória
Nyolcaddöntő

Csonka András–Jacobsen (norvég) 3:2 (–7, 6, 9, –7, 7)

NŐI EGYES
8-as kategória
Nyolcaddöntő
Arlóy Zsófia–Tomono (japán) 3:2 (9, –2, 5, –8, 9)
Negyeddöntő
Arlóy–Van Hoof (holland) 2:3 (4, 5, –5, –5, –7)

10-es kategória
Nyolcaddöntő
Bicsák Bettina–Lin Cu-jü (tajvani) 0:3 (–3, –7, –4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram