Csonka csapattal is döntős a Celldömölk

2022.05.14.

A nőknél és a férfiaknál sem borult a papírforma a komlói Final Four első napján, így vasárnap Erdért–Budaörs és Pécs–Celldömölk döntőt rendeznek.

A férfi elődöntőben a házigazda Komló megszorongatta a címvédő pécsieket, ám ez is csak a tisztes vereséghez volt elég, Pető Zsolték 7:4-re diadalmaskodtak.

A másik mérkőzésen már nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, a Celldömölk ugyanis Amir Hosszein Hodaeit nélkülözve csak hárman álltak ki a Soltvadkert ellen (az iráni a hazai szabályok szerint a magyar bajnokság mellett csak két másik bajnokságban szerepelhetett volna az idényben, de ő játszott a spanyol, a svéd és a francia ligában is, így a vasi csapat óvás alatt játszott). Fazekas Péterék gyakorlatilag 0:4-ről indultak, de így is sikerült 7:7-es döntetlent elérniük, ami az ő győzelmüket jelentette a jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően.

A hölgyeknél nem történt ilyen „bonyodalom”, az alapszakaszgyőztes Erdért az Ajkát, a címvédő Budaörs a Kecskemétet győzte le 5:2-re az elődöntőben.

Vasárnap előbb a bronzmérkőzéseket rendezik meg, délután pedig a döntőkre kerül sor.

EXTRALIGA, FINAL FOUR, KOMLÓ
FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
CVSE Swietelsky Future FM I.–BS Plastic Soltvadkert 7:7
PTE PEAC Kalo-Méh I–Komlói Bányász 7:4

NŐK, ELŐDÖNTŐ
Budapesti Erdért SE–Ajkai ASE 5:2
SH-ITB Budaörsi Sport Club I.–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I. 5:2

Fotó: bama.hu

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram