Csapatban két ezüst

2018.11.18.

Az egyesben remeklő magyarok két második hellyel zárták a para-asztaliteniszezők Spanish Openjének csapatversenyét.

A férfiak 9-es kategóriájában Berecki Dezső és Zborai Gyula négy másik egységgel játszott körmérkőzést. Az ukrán Lev Kaccal és a holland Bart van der Zandennel nem bírtak, az indonéz, a kolumbiai és a japán-nigériai ellenfelüket viszont 2:0-ra legyőzték, ezzel megszerezték az ezüstérmet.

A 11-es kategóriában a török Garip Olcas volt abban a szerencsés helyzetben, hogy Pálos Péter csapattársaként indulhatott. A duó az első három mérkőzését megnyerte (sorrendben egy lengyel, egy japán-német és egy venezuelai-spanyol csapat ellen), az „aranymeccsen” viszont 2:0-ra kikaptak a japán Mijaucsi Rio, Takahasi Tosija kettőstől, így utóbbiak zárták százszázalékosan a versenyt, Pálosék ezüstérmet vehettek át.

A nők 9-10-es kategóriájában szereplő Bicsák Bettina a román Tabita Vulturarral indult, de az ötcsapatos mezőnyben csak egy ellenfelüket tudták legyőzni, így negyedikként zártak.

A magyar küldöttség összesen 2 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel térhet haza Almeríából.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram