Csapataink továbbjutottak

2022.02.24.

A férfi és női U23-as válogatottunk is továbbjutott a csoportjából a Közép-európai Szuperligában.

Magyarország a hat ország részvételével zajló bajnokságban a férfiaknál és a nőknél is az U23-as válogatottal képviselteti magát. A férfiaknál két négyes csoportban zajlottak az első szakasz küzdelmei.

A mieink a szlovák SK Vydrany mögött másodikként végeztek az A-jelű kvartettben, legyőzve és megelőzve az osztrák és a szlovén U23-as csapatot. A magyar együttes legjobbja Kishegyi Ákos volt négy győzelemmel és egy vereséggel, mellette még Krebs Levente (3:1), Szántosi Dávid (3:2) és Wei Chen Yu (2:4) kapott szerepet a csapatban.

Az elődöntőbe jutásért a szlovák Geológ Roznava lesz a mieink ellenfele március 15-én.

A nőknél hat csapattal indult el a sorozat két hármas csoportban. A magyar U23-as csapat a csehek hasonló korú válogatottjától kikapott, a szlovákokét legyőzte, így másodikként jutott a legjobb négy közé. Fejős Anna 4:1-es egyéni mérleggel zárt, Dari Helga (2:3), Balogh Kíra (0:2) és Laskai Írisz (0:3) kevésbé volt sikeres. Március 16-án a Linz AG Froschberg lesz a lányok ellenfele az elődöntőben.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram