Csak ránk ijesztettek a csehek

2018.04.19.

Női válogatottunk 3:1-re nyert idegenben a csehek ellen csapat Európa-bajnoki selejtezőn.

A mieink a spanyolok elleni 3:1-es hazai vereséggel kezdték a selejtezősorozatot, ami felértékelte a csehországi mérkőzés jelentőségét. A második világháború után alapított Havírovban került sor az összecsapásra, amelynek első partiját Madarász Dóra négy szettben megnyerte Dana Cechová ellen. Következett Póta Georgina, aki a papírformát igazolva simán legyőzte Renáta Strbíkovát. Minden sínen volt tehát, még az is belefért, hogy Pergel Szandra 3:1-re kikapjon Hana Maletovától.

A negyedik meccset ugyanis Póta és Cechová vívta, a végeredmény elvileg nem lehetett kérdéses. A 34 éves cseh azonban felszívta magát, és igencsak megnehezítette legjobbunk dolgát. A meglepetés azonban elmaradt, Póta 3:1-re nyert, és így a párharc végeredménye is ennyi lett a javunkra.

A csoport következő mérkőzésén a spanyolok a cseheket fogadják májusban, majd októberben a mieink utaznak Spanyolországba.

A csapat Európa-bajnokság lebonyolításáról itt olvashatnak bővebben.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
NŐK
A-OSZTÁLY, 4. CSOPORT
Csehország–Magyarország 1:3
Cechová–Madarász 1:3 (–7, –7, 10, –8)
Strbíková–Póta 0:3 (–4, –4, –6)
Matelová–Pergel 3:1 (7, 3, –7, 6)
Cechová–Póta 1:3 (10, –11, –10, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram