Csak Pattantyús nyert a főtáblán

2016.04.23.

Minden magyar induló befejezte szereplését a varsói world tour-versenyen, a főtáblán csak Pattantyús Ádám nyert meccset.

Pattantyús Ádámnak a selejtezőben nem kellett játszania, és mire első varsói mérkőzésén igazán elkapta a ritmust, szoros küzdelemben már elveszítette az első két szettet a román származású Mihai Bobocica ellen. Ezen sikerült túllépnie, és 4:2-re megverte olasz ellenfelét.

A szerencse nem állt mellé a sorsolásnál, mivel a második fordulóban az első kiemelt Dimitrij Ovtcharov várt rá. A német klasszis nem tette meg azt a szívességet, hogy fél vállról veszi a mérkőzést, és szettet sem engedett Pattantyúsnak.

Női egyesben Lovas Petrának már az első körben egy kiemelt jutott a dél-koreai Dzseon Dzsi Hi személyében, aki ellen egy játszmát tudott csak megnyerni, így ő is befejezte szereplését.

Ugyanúgy, mint Szudi Ádám és Kosiba Dániel. A selejtezőt sikerrel vevő páros döntő szettben maradt alul egy belga duóval szemben, előtte pedig Szudi az U21-esek között is elvérzett.

WORLD TOUR-VERSENY (MAJOR), VARSÓ
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ
Pattantyús Ádám–Mihai Bobocica (olasz) 4:2 (–9, –14, 5, 7, 9, 9)
2. FORDULÓ
Dimitrij Ovtcharov (német)–Pattantyús Ádám 4:0 (9, 4, 7, 8)

FÉRFI PÁROS
1. FORDULÓ
Robin Devos, Cédric Nuytinck (belga)–Kosiba Dániel, Szudi Ádám 3:2 (7, –12, 8, –6, 2)

NŐI EGYES
1. FORDULÓ
Dzseon Dzsi Hi (dél-koreai)–Lovas Petra 4:1 (7, 5, –7, 6, 7)

U21 FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ
Zhai Yujia (dán)–Szudi Ádám 3:1 (7, 8, –7, 5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram