Bronzérmek Laskóból

2023.05.13.

Szvitacs Alexa, Major Endre és Pálos Péter is bronzérmesként zárta a para-asztaliteniszezők laskói világkupaversenyét.

Az 51 ország játékosait felvonultató viadalon Major Endre mindhárom csoportellenfelét legyőzte, majd a dél-koreai Pak Szung Dzsút is a negyeddöntőben. Az elődöntőben egy másik dél-koreai, Nam Ki Von állta útját kiélezett mérkőzésen.

Pálos Péter a negyeddöntőben 3:0-ra megverte régi riválisát, a belga Florian Van Ackert, a legjobb négy között viszont 3:0-ra kikapott a lengyel Maciej Makajewtől.

Szintén bronzérmesként zárt Szvitacs Alexa, akit az egyik legnagyobb európai ellenfele, a lengyel Karolina Pek múlt felül az elődöntőben 3:1-re.

A pénteki és szombati versenynapon került sor a páros versenyszámokra, amelyek nem hoztak újabb magyar érmeket. Csonka András és Berecki Dezső duóját egy kínai kettős ejtette ki a negyeddöntőben, Szvitacs a svéd Anja Handennel női párosban ugyancsak kínaiak keze által esett ki, míg a Csonka, Szvitacs vegyes párost egy ukrán, török egység búcsúztatta szintén a legjobb nyolc között.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram