Bravúros győzelem az Ecseki, Szudi duótól

2021.03.09.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám ötszettes csatában legyőzte a svéd Mattias Falck, Kristian Karlsson kettőst, ezzel bejutott a férfi párosok negyeddöntőjébe a dohai WTT Star Contender versenyen.

Falck és Karlsson nemcsak összeszokott, hanem igen eredményes párost is alkot egymással, Európa-bajnokságokon két ezüst- és egy bronzérmet szereztek eddig. Persze Szudiék sem ma kezdték a szakmát, és az első két játszmában abszolút kézben tartották a dolgokat. Ezután a svédek percei következtek, egyenlítettek is, ám így talán még nagyobb szó, hogy végül a mieink diadalmaskodtak.

„Nagyon jól ment – kezdte a mérkőzés felelevenítését Ecseki Nándor, aki páros társával együtt a konditeremben dolgozott éppen levezetés gyanánt, amikor telefonon utolértük. – Az első két szettben játszottuk a rövid-rövid játékunkat, ami nagyon működött. Aztán elkezdtek sokkal több hosszút ütni egyből, ami a harmadik szettben már kijött. A negyedik szettben együtt haladtunk szerintem hat hatig, majd ott sajnos négyet elrontottam fonákkal. Ez viszont azért alakult jól, mert a döntő szettben is oda játszottak, ám már vártam, kiálltam, és meg tudtam ezeket oldani. A döntő szett nagyon jó színvonalú volt.”

A budapesti világbajnokságon egyéniben döntőt játszó Falck legnagyobb fegyvere a tenyeresén használt szemcséje, ezt azonban a magyar fiúk tökéletesen semlegesítették, sőt, rövid tenyeresre játszva kihasználták annak a hátrányát.

A legjobb nyolc között a 2013-as világbajnok duó, a tajvani Csen Csien-an és Csüang Csi-jüan következik. Velük már találkoztak egyszer Ecsekiék, a 2017-es Hungarian Openen, és akkor 3:0-ra legyőzték őket, szintén a negyeddöntőben.

A mostani jó játékukhoz az is hozzájárulhatott, hogy a körülményekre nem sok panaszuk lehet.

„Szerencsések voltunk, mert az eredetileg kijelölt hotelünkben nem lehet kinyitni az ablakot, szóval a kötelező negyvennyolc órás karantén alatt csak a szobában ülhettünk, maximum kondizhattunk volna. Viszont a tudtunkon kívül átraktak minket egy másik szállodába, ahol erkélyes szobánk volt, illetve a karantén alatt nagyon jó ételt kaptunk, míg máshol a hírek szerint mindig ugyanazt szolgálták fel és az adagok sem voltak túl nagyok” – beszélt az elhelyezésükkel kapcsolatos szerencsés fordulatról Ecseki.

A magyar indulók közül már csak ők vannak versenyben, miután Madarász Dóra és Pergel Szandra női párosban csak egy játszmát tudott nyerni dél-koreai ellenfelükkel szemben.

WTT STAR CONTENDER, DOHA
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Falck, Karlsson (svéd) 3:2 (6, 6, –5, –7, 6)

NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Sin Ju Bin, Dzson Dzsi Hi (dél-koreai) 1:3 (–5, –5, 6, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram