Bravúr a női párosunktól

2022.03.02.

Imre Leila és Nagyváradi Mercédesz a második kiemelteket búcsúztatva bejutott a női párosok negyeddöntőjébe az ománi WTT-versenyen. Rajtuk kívül még két magyar érdekeltségű egység is túljutott a nyolcaddöntőn.

Imre és Nagyváradi szerencsés vesztesként jutott a női párosok főtáblájára, ahol a második helyen kiemelt Archana Girish Kamath és Manika Batra várt rájuk. A két indiai összeszokott, rendkívül jó játékerőt képviselő párost alkot, így különösen nagy fegyverténynek számít, hogy a mieink legyőzték őket. Ráadásul 3:0-ra, úgy, hogy csak az egyik játszma alakult szorosabban. A sors fintora, hogy Nagyváradiék a negyeddöntőben a kínai Csang Zsuj, Kuaj Man kettőssel találkoznak, akiktől a selejtezőben 3:0-ra kikaptak.

Férfi párosban három magyar, illetve félig magyar egységért szoríthattunk a főtáblás küzdelmek első napján. A harmadik helyen kiemelt Ecseki Nándor és Szudi Ádám kellemetlen vereségbe szaladt bele a két ifjúsági korú román, Darius Movileanu és Eduard Ionescu ellenében. A selejtezőből induló Majoros Bence és dán társa, Anders Lind 3:1-es győzelmet aratott az angol Tom Jarvis, Samuel Walker párosa ellen. Lakatos Tamás az argentin Horacio Cifuentes oldalán ugyanilyen arányban kapott ki Cédric Nuytincktől és Jakub Dyjastól. A belga, lengyel duó a csütörtöki negyeddöntőben Majorosékkal találkozik.

Majorosnak már csak erre kell koncentrálnia, egyesben ugyanis nem sikerült továbbjutnia. A főtábla nyitó fordulójában az első játszmát 15:13-ra elvesztette Hsziang Penggel szemben, a másodikat viszont hasonlóan nagy csatában megnyerte. Sajnos ez nem jelentett fordulópontot a mérkőzésen, a következő két szettben ismét a kínai volt a jobb, így ő jutott be a legjobb 16 közé.

Vegyes párosban Ecseki és Imre úgy játszhat az éremért, hogy Maszkatban még egy labdamenetet sem játszottak le együtt. Selejtezőt ebben a versenyszámban nem rendeztek, a nyolcaddöntőben pedig a szingapúri Chew Zhe Yu Clarence és Zeng Jian nem állt ki ellenük. A nyolc között a második kiemelt indiai Sathiyan Gnanasekaran, Manika Batra kettős lesz az ellenfelük, amely szintén játék nélkül jutott tovább az orosz Kirill Szkacskov és Olga Vorobjeva visszalépése után.

WTT CONTENDER MUSCAT 2022
FÉRFI EGYES
A legjobb 16 közé jutásért
Majoros Bence–Hsziang Peng (kínai) 1:3 (–13,  9, –4, –8)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Movileanu, Ionescu (román) 0:3 (–9, –5, –11)
Majoros, Lind (magyar, dán)–Jarvis, Walker (angol) 3:1 (7, 7, –8, –7)
Lakatos Tamás, Cifuentes (magyar, argentin)–Nuytinck, Dyjas (belga, lengyel) 1:3 (–9, 10, –9, –5)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Imre Leila, Nagyváradi Mercédesz–Batra, Kamath (indiai) 3:0 (7, 9, 6)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki, Imre–Chew, Zeng (szingapúri) 3:0 – játék nélkül

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram