Bizonyíthatnak a fiatalok

2020.09.17.

A női és férfi szövetségi kapitányunk is kijelölte a következő hónapokra a bő keretét, amelyekben nincsenek nagy meglepetések.

A férfiválogatottat irányító Muskó Péter A- és B-kerettel dolgozik. Előbbibe az a négy játékos tartozik, akik már évek óta a nemzeti csapat gerincét jelentik, míg az utóbbit négy fiatalabb pingpongos alkotja – az év végéig mindenképp, a most kijelölt keretek ugyanis december 31-ig érvényesek.

„Négy fiatal játékosról beszélünk, akikben buzog a bizonyítási vágy – utalt a B-keretbe tartozó András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik, Molnár István Patrik négyesre Muskó Péter.Lehetőséget kaptak rá, hogy megmutassák, ott van a helyük a bő keretben és hosszú távon számíthatunk rájuk. Eddig is figyelemmel kísértük őket, tudtuk tehát, hogyan teljesítenek, hol tartanak jelenleg. A vírushelyzet alatti közös edzőtáborozások során megismerhettük őket közelebbről, a személyiségüket és a játékukat egyaránt. A cél, hogy tovább emeljék a játékuk szintjét, és jelentsenek konkurenciát egymásnak is.”

A szakember elmondta még, hogy a Lakatos Tamást az utóbbi időben hátráltató sérülés sokat javult, András Csaba pedig a Budapest-bajnokság megnyerése után a Német Kupában sem talált legyőzőre.

A női válogatottnál nincs kifejezett A-, illetve B-keret. A nemzeti csapat magját alkotó rutinosabb játékosok mellett Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány meghívott játékosként számít Harasztovich Fannira, Dari Helgára, Fejős Annára és Tölgyes Dorottyára.

A MAGYAR VÁLOGATOTTAK KERETEI

FÉRFIAK
A-keret:
Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás
B-keret: András Csaba, Both Olivér, Molnár István Patrik, Juhász Patrik

NŐK
Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Fazekas Mária, Fehér Orsolya, Imre Leila, Bálint Bernadett
Meghívott játékosok: Harasztovich Fanni, Dari Helga, Fejős Anna és Tölgyes Dorottya

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram