Bicsák Bettina visszavonul

2022.12.06.

Reménybeli leendő válogatott játékosok bontogatták szárnyaikat a para-asztaliteniszezők Győrben megrendezett országos bajnokságán, azonban egy búcsúról is be kell számolnunk.

Az energetikai árak okozta problémákkal a versenyen is szembesülni kellett (17 fok volt a teremben), ezért a szervezők meleg teával is kedveskedtek a megjelenteknek. A verseny nyolc asztalon rugalmasan zajlott a székes és az álló kategóriákban egyaránt. A mezőny reális képet mutatott, voltak ugyan hiányzók, de a hátországból is sokan indultak, örvendetes látni a fiatalok bevonását.

Az A-válogatottak közül majdnem mindenki részt vett, Major Endre egészségügyi okból maradt távol, Arlóy Zsófia pedig váratlanul felmerülő  utazási akadályoztatás miatt nem érkezett meg.

Urlauber Ádám Major Endre távollétében is erős mezőnyben szerezte meg a bajnoki címet a kerekesszékes kategóriában. Gelencsér Bálint (23 éves), Nyíri-Szabó Lázár (13), és Kreisz Milán (17 éves) eredményeik és koruk alapján fontos játékosokká válhatnak.

A válogatott egyik alapemberétől ugyanakkor el kell búcsúznunk, Bicsák Bettina ugyanis jelezte Vigh Zsolt szövetségi kapitánynak, hogy hosszú idő óta tartó vívódás után válogatott és klubszinten is befejezi a játékot. Reálisan kifejtette, hogy a megváltozott szabályok között (kieséses rendszer) nem érzi, hogy eredményes tudna lenni… A kapitány mindenesetre a munkáját megköszönve nyitva hagyta számára az ajtót arra az esetre, ha visszatérne a motivációja.

Lajtai Kristóf MOATSZ-főtitkár a díjak mellett különdíjazásban részesítette Szvitacs Alexát és Vigh Zsoltot a világbajnoki és az egyéb kiemelkedő eredményekért.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram