Benépesültek az asztalok, megkezdődtek a versenyek

2022.06.22.

Szerda délelőtt 10 órakor eljött a várva várt pillanat: a győri Olimpiai Sportpark két csarnokának 38 asztalán valamennyi korosztályban megkezdődtek az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál versenyei. Az U11-esek, az U13-asok, az U15-ösök, az U17-esek és az U19-esek mezőnyében 20 ország összesen 232 fiatalja készülődött az asztalokhoz.

„Tizenkilenc számban írtuk ki a versenyeket, ennek megfelelően a precíz beosztás elkészítése, a több korosztályban indulók programütközésének elkerülése nem akármilyen feladat elé állította a versenybíróságot. De minden megoldódott, és a terveknek megfelelően, fennakadás nélkül rajtolt el a viadal” – összegzett Herendi Iván, a világfesztivál ötletgazdája, a szervezőbizottság társelnöke.

Azért akadt némi bonyodalom is a nyitó napon: az ukrán delegáció tagjai nehezményezték, hogy a szervezők (egyébként az eredeti megállapodás szerint) „csak” a küldöttség játékosait látják vendégül díjmentesen, a kísérőket, az edzőket és a szülőket nem. Végül aztán az ukrán vezetők elnézést kértek a nézeteltérésért.

„Számunkra rendkívül hasznos ez az esemény, mert az esztendő második negyedévében nem indultunk nemzetközi versenyen, így a július 6-án kezdődő szerbiai ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság előtt az erőfelmérésre és a formába hozásra is kiváló alkalom kínálkozik Győrben” – mondta Szily György, a magyar serdülő leányválogatott szakvezetője, aki hozzátette: a keret két tagja, Tölgyes Dorottya és Laskai Írisz érettségizik, ezért nincs a győri indulók között.

Ami a délelőtti történéseket illeti: a legmagasabban rangsorolt versenyzők majdnem mindannyian magabiztosan nyerték csoportmérkőzéseiket. A kivételt az U19-es lányok viadalán a 2. helyen kiemelt Dohóczky Nóra jelentette, akit honfitársa, Kemecsei Linda győzött le 3:0-ra, s ugyancsak meglepetésnek mondható, hogy az U11-es fiúk között az elsőként kiemelt ukrán Volodimir Neviszint 3:1 arányban felülmúlta a romániai Bardas Márk.

A szerda délutáni programot követően, este 8 órától a Széchenyi téren tartják a világfesztivál megnyitó ünnepségét.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram