Belül tágasabb

2021.04.05.

A nyírbátori Győrfi Tibor Asztalitenisz-edzésközpont bővítése után 72 négyzetméterrel nagyobb területen folyhat a munka a sportág északkeleti fellegvárában.

A Nyírbátori Asztalitenisz SE idén 30 éves, Majoros Bencének köszönhetően már olimpiai kvótás növendékkel is büszkélkedhet, a csarnokbővítés pedig újabb okot ad az ünneplésre.

Évek óta épül-szépül a nyírbátori asztaliteniszezők otthona. Az épület első emeletén már egy ideje minden igényt kielégítő szálláshelyek működnek, így az itt edzőtáborozóknak gyakorlatilag el sem kell hagyniuk a létesítményt – ami múlt nyáron kifejezetten jól jött a koronavírus elől ide „menekülő” Majoros Bencének és Szudi Ádámnak.

Az infrastruktúra-fejlesztési program keretén belül 72 négyzetméterrel sikerült bővíteni a termet, amelyben így további két-három asztalt lehet felállítani attól függően, hogy versenyt rendeznek benne vagy edzést tartanak. A közel 80 millió forintos beruházás az EMMI, a BMSK Zrt., a MOATSZ és a nyírbátori önkormányzat együttműködésével valósult meg, a Magyar Asztalitenisz Szövetség 45,5 millió forinttal támogatta.

A műszaki átadás-átvételi eljárás már megtörtént, és a közeljövőben egy versennyel remélhetőleg hivatalosan is fel lehet majd avatni a kibővített csarnokot.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram