Bekeményít az ITTF; jönnek az új labdák

2017.01.27.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség a budapesti torna után új szabályokat vezet be a world tour-versenyektől való visszalépésre vonatkozóan.

A budapesti viadaltól a férfi (Dimitrij Ovtcharov) és a női (Csu Jü-ling) első kiemelt is visszalépett, ez is sarkallhatta a nemzetközi szövetséget az e téren érvényben lévő szabályok szigorítására.

Az új szabályok szerint 5000 dolláros büntetést és világranglistapontok levonását vonja maga után, ha az első 16 kiemelt játékos közül a végső nevezései határidő után visszalép valaki az adott world tour-viadaltól. A pénzbüntetés alól csak akkor mentesül a játékos (pontosabban annak nemzeti szövetsége), ha visszalépése egészségügyi okból történik, és erről megfelelő orvosi igazolást mutat be.

A visszalépő játékostól minden esetben levonnak világranglistapontokat, akkor is, ha sérülés vagy betegség miatt nem tud elindulni a wt-versenyen, amelyre már benevezett.

A levonandó ranglistapontok az alábbiak szerint alakulnak, ha az első 16 kiemelt játékos valamelyike visszalép a nevezési határidő után:

• 1-10 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 25 világranglistapont
• 11-20 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 30 világranglistapont
• 21-27 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 40 világranglistapont
• 28 vagy annál több nappal a nevezési határidő után lép vissza: 50 világranglistapont

A világranglistapontok levonásának rendszerét a 2017 India Opennel (február 14-19.) kezdődően vezetik be.

Szintén a world tour-sorozathoz kapcsolódó hír, hogy a 2017 Korean Opentől (április 18-23.) kezdve már az új DHS D40+*** labdákkal rendezik a versenyeket (az ITTF Challenge-tornákat is).

Az ITTF a következő versenyeken biztosít edzéslehetőséget az új DHS D40+*** labdákkal azok dél-koreai debütálása előtt:

 Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open
 Seamaster 2017 ITTF World Tour Platinum Qatar Open
 ITTF Challenge Belarus Open
 ITTF Challenge Thailand Open

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram