Bálint még egyesben és párosban is áll

2022.01.18.

A főtáblás küzdelmek első napja után a magyarok közül egyesben már csak Bálint Bernadett van versenyben a Düsseldorfban zajló WTT-tornán, ő viszont párosban is áll még.

Mindhárom női indulónk alanyi jogon főtáblás volt, sőt Nagyváradi Mercédesznek még a legjobb 64 között sem kellett asztalhoz lépnie. Az első fordulóban Hartbrich Leonie 4:2-re kikapott az orosz Elizabet Abraamiantól, Bálint Bernadett viszont csak egy játszmát engedett a svéd Rebecca Muskantornak.

Ő a második fordulót is sikerrel vette, az osztrák Karoline Mischek elleni ötszettes győzelme után a nyolcaddöntőben a francia Océane Guisnel vár rá. Nagyváradi csak két szettet tudott nyerni a kellemetlen stílusú Amelie Solja ellen.

A férfiaknál a selejtezőből induló András Csaba helytállt Rares Sipos ellen is, ám a román nyert hat játszmában. Szudi Ádámnak nem kellett megizzadnia a nyitó fordulós győzelméért, az első pontot elbukta Ricardo Waltherrel szemben, de a térdsérüléssel bajlódó német ezt követően feladta a mérkőzést. Lakatos Tamás a Celldömölk iráni légiósát, Amir Hosszein Hodaeit búcsúztatta 4:2-vel.

A legjobb 32 között aztán Lakatos nem állt ki a portugál Tiago Apolónia ellen, Szudi pedig két játszmát tudott csak elvenni a spanyol Álvaro Roblestől. Kiesett az első fordulóban erőnyerő Majoros Bence is, aki a francia Antoine Hachard-tól kapott ki.

Lakatos még a délelőtt folyamán András Csaba oldalán párosban is legyőzött egy celldömölki kötődésű játékost, nevezetesen a legutóbbi idényben a vasiakat erősítő David Serdaroglut, aki Alexander Chennel nem találta a megoldást a mieink ellen.

A női párosunk is bejutott a legjobb nyolc közé. A Bálint, Nagyváradi duó az Amelie Solja, Jeanne Robbes osztrák, francia kettősön jutott túl könnyedén. Az elődöntőbe jutásért a svéd Christina Kallberget és Filippa Bergandot kell szerdán legyőzniük.

WTT FEEDER DÜSSELDORF II
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért

András Csaba–Sipos (román) 2:4 (–11, 9, –9, –7, 12, –3)
Szudi Ádám–Walther (német) 0:0 (0:1)-nél Walther feladta
Lakatos Tamás–Hodaei (iráni) 4:2 (–9, –8, 5, 3, 11, 9)
A 16 közé jutásért
Szudi–Robles (spanyol) 2:4 (–3, 9, –10, 9, –7, –8)
Majoros Bence–Hachard (francia) 1:4 (–8, –8, –9, 4, –9)
Lakatos–Apolónia (portugál) 0:4 – játék nélkül

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
András, Lakatos–Chen, Serdaroglu (osztrák) 3:1 (10, –3, 10, 4)

NŐI EGYES
A 32 közé jutásért

Hartbrich Leonie–Abraamian (orosz) 2:4 (9, –8, –2, –6, 8, –9)
Bálint Bernadett–Muskantor (svéd) 4:1 (–6, 9, 10, 10, 4)
A 16 közé jutásért
Bálint–Mischek (osztrák) 4:1 (6, 10, 10, –8, 2)
Nagyváradi Mercédesz–A. Solja (osztrák) 2:4 (–9, 10, –5, –5, 11, –9)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Bálint, Nagyváradi–A. Solja, Robbes (osztrák, francia) 3:0 (7, 4, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram