Bácsi két vb-arannyal zárt Perthben

2023.04.23.

Bácsi Bernát egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett a szervátültetettek Perthben megrendezett világjátékán, amelyen a magyar asztaliteniszezők összesen 13 érmet zsebeltek be.

Bácsi Bernát tavaly Európa-bajnokságot nyert, idén pedig Ausztráliában világbajnok lett, a döntőben ezúttal is portugál riválisát legyőzve. Az utolsó versenynapon Bácsi és Szendi János összeszokott, rutinos párosát nem állíthatta meg senki és semmi. Megszerezték a 30-49-es korosztály világbajnoki címét – derül ki a Magyar Szervátültetettek Szövetségének tudósításából.

Férfi egyéniben Kóka Zoltán ezüst-, Szendi János bronzérmesként zárt. Férfi párosban a már említett világbajnoki cím mellett a Kóka Zoltán, Krucsó Zsolt kettős második lett.

A hölgyeknél egyesben Szabó Gabriella és Tóth Irma ezüstérmes lett, míg Almagro Carmen és Tóthné Pataki Csilla bronzérmes.

A magyar pingpongos csapat harmadik világbajnoki címét a Tóthné Pataki Csilla, Szabó Gabriella női párosnak köszönhetjük, a Tóth Irma, Almagro Carmen duó pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Vegyes párosban két bronzérmet szereztek a mieink a Kóka Zoltán, Szabó Gabriella és a Szendi János, Almagro Carmen egység révén.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram