Ázsiai és afrikai ellenfelek

2021.07.22.

Kiderült, kik ellen kezdik meg szereplésüket a tokiói olimpián a magyar asztaliteniszezők.

A csapatversenyekben idén vagyunk először érdekeltek az ötkarikás játékokon. Női válogatottunk bravúros győzelmekkel szerezte meg a kvótát, és ahhoz is bravúrra lenne szüksége – nem is kicsire –, hogy Tokióban sikerrel vegye az első kört. Bátorfi Zoltán csapata (Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra és a tartalék Fazekas Mária) ugyanis az augusztus 2-i nyolcaddöntőben a házigazda japánokkal találkozik, akik nem titkon arra készülnek, hogy letaszítsák Kínát a trónról. Ito Mima, Isikava Kaszumi, Hirano Miu és Hajata Hina vár bevetésre a japán válogatottban.

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes párosunk a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt hongkongi Wong Chun Ting, Doo Hoi Kem kettőssel csap össze, helyi idő szerint szombat délelőtt 11:15-től. Ha sikerülne továbbjutnia, akkor a francia Emmanuel Lebesson, Juan Jia-nan vagy az ausztrál Hu Heming, Melissa Tapper duó lenne a következő ellenfél.

Egyesben Póta, Madarász és Majoros Bence személyében három játékosunkért szoríthatunk. Madarász szombat este a nigériai Offiong Edemmel csap össze az első fordulóban, majd az Egyesült Államok színeiben játszó Zhang Lily jöhet vele szembe hétfőn. Póta csak a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, vasárnap a svájci Rachel Moret vagy a brazil Jessica Yamada vár rá.

Majoros szombat este az algériai Larbi Buriah ellen játssza első olimpiai mérkőzését, és ha rajta túljut, akkor hétfőn a dán Jonathan Groth ellen ragadhat ütőt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram