Azok a döntő szettek…

2021.11.03.

Gergely Márk az U11-esek között elődöntőt játszott a szombathelyi nemzetközi utánpótlástornán, az idősebb korosztályokban viszont a legjobb 16-ba is csak egy magyar játékos jutott be.

A 11 éven aluliak versenyében Szabó Lénárd és Gergely Márk a csoportból továbbjutva szerdán már egyből éremért játszhatott. Szabó kikapott a negyeddöntőben, Gergely viszont legyőzte libanoni ellenfelét. Az elődöntőben azonban az olasz Danilo Dmitri Fasóval találta magát szembe, aki a csoportmérkőzések során és a főtáblán sem vesztett játszmát.

Az U15-ösöknél a 64-es főtábla első körében csak Cseri Ádámnak kellett játszania a mieink közül, és az orosz Olgerd Kiszeljov legyőzésével csatlakozott a másik négy magyarhoz. A legjobb 32 között Wei Chen Yu, Lei Balázs, Vörös Balázs, Varga Botond és Cseri közül csak Wei tudott nyerni, ő aztán a nyolcaddöntőben esett ki.

A legidősebbek között két magyarért szoríthattunk a főtáblán, de sajnos értük sem sokáig. A fehérorosz Heorhi Kunac előbb Kishegyi Ákost, majd Huzsvár Eriket búcsúztatta, egyaránt ötszettes mérkőzésen. A döntő játszmákkal ezen a napon nem volt szerencsénk, öt magyar fiú is így esett ki.

WTT YOUTH CONTENDER SZOMBATHELY 2021
U19 FIÚ EGYES
A 32 közé jutásért
Kishegyi Ákos–Kunac (fehérorosz) 2:3
A 16 közé jutásért
Huzsvár Erik–Kunac 2:3

U15 FIÚ EGYES
A 32 közé jutásért
Cseri Ádám–Kiszeljov (orosz) 3:1
A 16 közé jutásért
Wei Chen Yu–Benko (horvát) 3:1
Lei Balázs–Sakowicz (lengyel) 2:3
Vörös Balázs–Berzosa (spanyol) 1:3
Varga Botond–Gupta (indiai) 2:3
Cseri Ádám–Síp (cseh) 2:3
Nyolcaddöntő
Wei–Suresh Raj (indiai) 1:3

U11 FIÚ EGYES
Negyeddöntő
Gergely Márk–Abi Nader (libanoni) 3:0
Szabó Lénárd–Racak (cseh) 0:3
Elődöntő
Gergely–Faso (olasz) 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram